Administrație

Dezamăgire la Vaideeni, după ce localitatea a primit o sumă infimă din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului

796Vizualizari
Ca toate localităţile din mediul rural din Vâlcea la conducerea cărora se află aleşi PSD, miercurea trecută, şi Vaideeni a primit o sumă infimă (doar 50 de mii de lei!!!) din partea lui Florin Cîțu, prim-ministrul demis de Parlament chiar cu o zi mai devreme, marți, 5 octombrie, banii provenind din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului. Primarul Daniel Băluţă a rămas extrem de dezamăgit de această repartizare a Guvernului interimar PNL – UDMR.
„Le mulţumim guvernanților – între ghilimele – pentru modul în care au ales să împartă banii. Din păcate, pentru unii politicieni, orice zi este una de campanie electorală. Din fericire pentru locuitori, campaniile electorale se încheie în termenele legale pentru noi, primarii, iar după aceea suntem ai întregii comunităţi. Nu doar ai oamenilor îmbrăcaţi în roşu, galben, albastru, verde sau alte culori. Ca primari, a doua zi după alegeri, înţelegem să fim ai tuturor oamenilor din localităţile pe care le administrăm. În schimb, cei care se află vremelnic prin administraţia centrală, nu au această aptitudine. Iar asta deoarece nu vin de jos, de la baza societăţii, ci ajung întâmplător la nivel înalt şi nu ştiu decât să se joace cu soarta românilor de rând. Nu mă interesează cum îi cheamă pe cei care ajung la guvernare, atâta timp cât puterea lor decizională conduce la aceste lucruri. Să nu uităm că şi la finele anului trecut, când Ludovic Orban era premier, s-a întâmplat la fel, rectificarea bugetară a fost ZERO pentru mulţi dintre primarii PSD. Din păcate, mă uit cu regret şi văd că această latură a «politichiei» româneşti încearcă prin orice mijloace să adâncească discrepanţele din societate. De aceea, din punctul meu de vedere, trebuie să fie revizuită din temelii clasa politică de la nivel central, pentru că acolo au ajuns oameni care nu mai au niciun fel de principii”, a răbufnit primarul PSD din Vaideeni, Daniel Băluţă.