luni, decembrie 6, 2021
Diverse

Dezastru pe râul Olt! Tone de peşti morţi! Pescarii sunt revoltaţi: „Probabil e de la Combinat! Este o crimă. DSV, Garda de Mediu şi AJVPS tac. Se prefac că nimic nu s-a întâmplat!”

4.96KVizualizari

Săptămâna aceasta, zeci de pescari autorizaţi din judeţul Vâlcea ne-au contactat pentru a se plânge de un dezastru de proporţii care s-a petrecut pe râul Olt. Este vorba de tone de peşti morţi, mai ales în zona Bratia Vale, din Galicea. Pescarii i-au avertizat pe vâlceni să nu cumpere peşti de la persoane neautorizate, pentru a nu risca să se îmbolnăvească grav. „Încă nu am primit niciun răspuns de la autorităţile responsabile, cu privire la acest genocid… am spune. Aşa ceva nu am văzut niciodată, în ani buni de pescuit. Imaginile pe care vi le-am trimis sunt grăitoare. Din păcate, DSV, Garda de Mediu, AJSPS, nu au emis niciun comunicat. Tac în totalitate! Apa e verde în Bratia Vale. Noi, pescarii, presupunem că s-au deversat chimicale în râu. Oricum, în ultima perioadă, barajele au fost oprite foarte mult, iar apa a secat la cote alarmante”, a declarat Mihai Dragomir, fondatorul grupului de pe Facebook „Pescuit în Vâlcea”.
Revolta nu a fost doar în Vâlcea, ci în toată ţara, iar comentariile despre posibila cauză nu au întârziat să apară. Pescarii au trimis imagini inclusiv la autorităţile naţionale, care le-au transmis că vor veni în cel mai scurt timp să facă verificări. „Carasul, plătica, şalăul şi mult puiet pluteşte pe apă. E un dezastru! Peştele e împuţit pe Olt. Credem că este de la Combinat. E jale între Stupărei şi Slăviteşti. Râul care vine de la Combinat e alb. Pe de altă parte, în alte zone, aproape că e verde fosforescent! Probabil că se deversează multe chimicale!”, au acuzat pescarii.
Aceştia au acuzat că autorităţile nu ştiu decât să-i amendeze pe oamenii sărmani, care pescuiesc loviţi de foame, cu undiţe improvizate, să ofere mâncare copiilor nevoiaşi.