Diverse

Dimitrie Goran (Păuşeşti Măglaşi), cel mai premiat elev la concursul „Vâlcea – Colţ de Rai”. Acesta a participat la toate cele opt ediţii

886Vizualizari

În comuna administrată de primarul Alexandru Dediu, activităţile culturale sunt la loc de cinste, prin grija bibliotecarei Ioana Goran. Fiul acesteia, Dimitrie Goran, este şi marele performer – dacă se poate spune aşa! – al Concursului judeţean „Vâlcea – Colţ de Rai”, care se organizează, an de an, de către Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”, din Rm. Vâlcea. În 2020, acesta a obţinut încă două premii, la secţiunile Poezie şi Pictură / Desen. În condiţiile în care Dimitrie Goran este elev în clasa a 9-a, ediţia din acest an a fost însă ultima la care a mai putut participa.
La finalul unei perioade frumoase, mama acestuia, Ioana Goran, a ţinut să remarce un lucru cu adevărat remarcabil. Şi anume că fiul său a fost prezent la toate ediţiile de până acum ale concursului. Mai mult decât atât, Dimitrie Goran s-a clasat de fiecare dată pe podium, deci s-a întors mereu acasă măcar cu un premiu!

„La prima ediţie, avea o poezioară de vreo patru rânduleţe („Eu locuiesc într-o poveste, casa mea e de turtă dulce etc”)

„Chiar şi domnul Valentin Smedescu a remarcat că nu mai exixtă un alt elev care să fi participat la toate ediţiile până în prezent, în cei opt ani, iar în plus să mai fie şi premiat. Îmi aduc aminte că Dimitrie era elev în clasa I când a fost prezent prima oară la concursul «Vâlcea – Colţ de Rai», iar acum e în clasa a 9-a. Practic, a crescut cu concursul acesta! În 2020, s-a aflat însă la ultima participare, deoarece nu mai are voie să concureze după vârsta de 14 ani. De altfel, după ediţia din acest an, mi-a şi zis că în 2021 va fi în sfârşit liber pe 15 ianuarie, pentru că până acum l-am luat mereu cu mine la acest eveniment. Pentru el, evoluţia de-a lungul anilor a fost una foarte-foarte frumoasă. La prima ediţie, avea o poezioară de vreo patru rânduleţe (Eu locuiesc într-o poveste, casa mea e de turtă dulce etc), specifică pentru un copil de 7 ani, iar de atunci a făcut paşi importanţi până la poemele filozofice pe care le compune în prezent”, a spus Ioana Goran, mama lui Dimitrie Goran, cel mai premiat elev vâlcean din istoria concursului judeţean „Vâlcea – Colţ de Rai”.