Administrație

Din această toamnă, locuitorii din Berislăveşti vor circula pe un drum ca-n Occident! CJV a finalizat lucrările de asfaltare a DJ 703 G

1.6KVizualizari
La finele săptămânii trecute, mai precis vineri, 28 octombrie, în incinta bazei sportive din zona târgului săptămânal din comuna Berislăveşti, a avut loc un eveniment festiv prilejuit de încheierea lucrărilor la o investiţie de anvergură realizată de CJ Vâlcea. În acest sens, a fost vorba de modernizarea DJ 703 G, de la Jiblea Veche (Călimăneşti) şi până la limita cu judeţul Argeş, în speţă, până în comuna Şuici, trecând prin Sălătrucel şi Berislăveşti. „Cap de linie” pe raza judeţului Vâlcea a fost satul Robaia, din localitatea administrată de primarul Nicolae Popescu.
Pentru asfaltarea acestui drum important pentru comunităţile de pe partea stângă a râului Olt, care face legătura cu judeţul Argeş, Consiliul Judeţean Vâlcea, instituţie condusă de Constantin Rădulescu, a obţinut fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei a fost de aproximativ 17,1 milioane de euro.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii CJ Vâlcea, tronsonul a fost asfaltat pe o lungime de 12,65 km, iar în plus s-au executat şi alte lucrări pe traseul respectiv. Astfel, a fost vorba de realizarea a peste 22.000 mp de rigole carosabile betonate, amenajarea de trotuare moderne (pe 9 km) şi a unei piste de biciclete (pe 17 km, pe ambele părţi ale arterei), dar şi de podeţe de acces către gospodării. Pe de altă parte, s-au reabilitat şi cele şapte poduri existente pe traseul respectiv şi s-a mai construit încă unul nou, chiar la limita cu judeţul Argeş. Lucrările au fost executate de Civil Speed şi RAJDP.
„În numele comunităţii pe care o conduc, vrea să mulţumesc Consiliului Judeţean Vâlcea, dar mai ales preşedintelui acestei instituţii, Constantin Rădulescu, că s-a zbătut pentru a obţine finanţare pentru modernizarea DJ 703 G. Aşa cum am mai declarat şi în trecut, investiţia va aduce un plus de valoare zonei, dar şi localităţii noastre”, a subliniat primarul din Berislăveşti, social-democratul Nicolae Popescu.