joi, decembrie 7, 2023
Fotbal Național

Din acest week-end, Liga a II-a revine în Zăvoi! Sâmbătă, 6 august, de la ora 11.00, va avea loc primul meci oficial al echipei…

641Vizualizari
La finele acestei săptămâni, va demara o nouă ediţie a Ligii a II-a, care va aduna la start, din nou, 20 de echipe. Aşa cum se cunoaşte, deşi Vâlcea nu mai are nicio reprezentată în cel de-al doilea eşalon de ani buni, microbiştii din oraşul de sub Capela s-au bucurat, în sezonul trecut, de partide de nivel naţional. Iar asta graţie faptului că oficialii de la CS Comunal Şelimbăr au hotărât ca echipa sibiană să dispute, pe Stadionul „Municipal” din Zăvoi, meciurile de pe teren propriu din play-out-ul Ligii a II-a.
Ne referim la duelurile cu CSM Poli Iaşi – din 19 martie (încheiat cu scorul de 0-0), FK Csikszereda Miercurea Ciuc – din 9 aprilie (când „călăreţii roşii” s-au impus la limită, cu 3-2) şi Dacia Unirea Brăila – din 30 aprilie (câştigat fără emoţii de ardeleni, ca la tenis, cu 6-0). În prealabil, în sezonul regular din ediţia precedentă a Ligii a II-a, formaţia antrenată de Eugen Beza a jucat mai aproape de casă, la Avrig.

CS Comunal Şelimbăr va disputa nouă meciuri la Rm. Vâlcea

În condiţiile în care lucrările de construire a noului stadion din Şelimbăr sunt departe de a se încheia (investiţia în valoare de 1,8 milioane de euro urmând să se finalizeze în iarnă), conducătorii clubului din localitatea sibiană au decis să joace tot la Rm. Vâlcea meciurile de acasă şi în noul sezon al Ligii a II-a.
„Cel puțin până în decembrie, echipa noastră va continua să evolueze la Rm. Vâlcea. Ne disputăm meciurile acolo pentru că sunt condiții mai bune față de cele de la Avrig. În momentul actual, lucrările la stadionul din Șelimbăr sunt în curs de executare și sperăm ca acesta să fie finalizat până la iarnă. Însă acest lucru nu depinde de noi! Până atunci, vom veni în sprijinul tuturor șelimbărenilor care nu au posibilitatea să se deplaseze la Rm. Vâlcea cu transmisiuni LIVE-VIDEO ale meciurilor oficiale (n.r.: pe pagina oficială de Facebook), când acestea nu vor reprezenta obiect de interes pentru televiziunile naționale”, a precizat Cornel Stănilă, director general al CS Comunal Șelimbăr, pentru site-ul liga2.ro.
Elevii lui Eugen Beza vor disputa în Zăvoi aproape toate partidele din sezonul regular, în acest caz fiind vorba de nu mai puţin de nouă dintre cele 10 dueluri programate. Practic, doar confruntarea cu Dinamo Bucureşti, din etapa a 18-a, nu e cuprinsă în calendar, iar asta deoarece ultimele trei runde din prima fază a campionatului vor avea loc la începutul anului viitor, când oficialii de la CS Comunal Şelimbăr speră ca echipa să se întoarcă, în sfârşit, acasă.

Eugen Beza îl înfruntă pe Dan Alexa, în partida cu FC Braşov

Prima partidă pe care sibienii o vor juca la Rm. Vâlcea în noul sezon al Ligii a II-a va avea loc la finele săptămânii, mai precis sâmbătă, 6 august, de la ora 11.00, împotriva echipei FC Braşov, care e antrenată, din această vară, de Dan Alexa. Pentru a avea parte de cât mai mulţi spectatori, oficialii de la CS Comunal Şelimbăr au decis ca intrarea pe stadionul din Zăvoi să fie liberă. Acest lucru va fi benefic şi pentru microbiştii de sub Capela care vor dori să urmărească un super-meci de nivel naţional! Gratuitatea va fi menţinută şi pentru restul duelurilor pe care „călăreţii roşii” – aşa cum sunt supranumiţi fotbaliştii şelimbăreni – le vor mai disputa în Râmnic în sezonul regular.
CS Comunal Şelimbăr s-a acomodat deja cu stadionul din Zăvoi cu ocazia a două meciuri amicale pe care le-a jucat recent la Rm. Vâlcea. Primul a fost cel cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, din 23 iulie (pierdut cu scorul de 2-1), după care, sâmbăta trecută, pe 30 iulie, a urmat remiza cu CSM Slatina (2-2).

Programul de pe teren propriu al echipei CS Comunal Şelimbăr din sezonul regular al Ligii a II-a:

• Etapa 1 (6 august 2022): CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov
• Etapa a 2-a (13 august 2022): CS Comunal Șelimbăr – Poli Timișoara
• Etapa a 4-a (27 august 2022): CS Comunal Șelimbăr – Oțelul Galați
• Etapa a 6-a (10 septembrie 2022): CS Comunal Șelimbăr – Unirea Dej
• Etapa a 8-a (1 octombrie 2022): CS Comunal Șelimbăr – Steaua București
• Etapa a 10-a (15 octombrie 2022): CS Comunal Șelimbăr – Unirea Slobozia
• Etapa a 12-a (29 octombrie 2022): CS Comunal Șelimbăr – Ripensia Timișoara
• Etapa a 14-a (12 noiembrie 2022): CS Comunal Șelimbăr – CSM Slatina
• Etapa a 16-a (3 decembrie 2022): CS Comunal Șelimbăr – CS Comunal Dumbrăvița
• Etapa a 18-a (4 martie 2023): CS Comunal Șelimbăr – Dinamo București