luni, decembrie 6, 2021
Diverse

Din dragoste pentru bunica sa, Daniel Munteanu (Euromarket) a investit 1,2 milioane de lei într-o biserică din Lădești, unde a făcut și un parc ca în povești

995Vizualizari
Daniel Munteanu, managerul companiei Euromarket, ține enorm de mult la valorile  familiei, astfel că, în fiecare week-end, merge la Lădești (comuna în care a copilărit), pentru a petrece clipe minunate alături de părinții săi. Puțini știu că omul de afaceri din Bpbeni a investit 12 miliarde de lei vechi, pentru reabilitarea integrală a bisericii din satul Ciumagi, de care îl leagă amintiri deosebit din copilărie. După ce bunica sa a trecut în lumea celor drepți, Daniel Munteanu și-a promis că, în semn de apreciere pentru tot ceea ce a făcut de-a lungul vieții pentru el, va amenaja la Lădeşti un mic colț de rai. Așa că, s-a apucat de reabilitarea bisericii unde merge încă de când era mic, iar ceea ce a ieșit, după o muncă dumnezeiască a artiștilor plastici, este fără cuvinte.
„Totul a fost făcut pentru bunica mea, pentru toți oamenii dragi mie și, bineînțeles, pentru comunitatea de care mă leagă amintiri deosebite, mai ales, din copilărie. La început, am zis: hai să zugrăvesc puțin biserica, să arate mai bine. Pe parcurs, am vrut tot mai mult… Sunt o persoană perfecționistă, chiar și în afaceri, unde vreau ca totul să fie perfect, mai ales că investesc foarte mult… Așa că, de la o simplă zugrăveală, am ajuns să renovez toată biserica. Am adus inclusiv pictori din Basarabia. Ei au stat un an de zile la Lădești! Ca fapt divers, mi-au cerut 1,8 miliarde de lei vechi pentru renovarea picturii, iar când am auzit asta, am întrebat surprins: atât de mult?!?! Apoi, când am văzut cât de multă muncă a fost acolo, cât au stat să lucreze fiecare centimetru pătrat, mi s-a părut mie foarte puțin. Dar a ieșit ceva de la Dumnezeu! Să faci o restaurare originală, mai ales într-o biserică, trebuie să ai ceva de la Dumnezeu”, a mărturisit Daniel Munteanu.
„Apoi, am trecut la schimbarea acoperișului. Am adus tablă din Polonia! Am cumpărat clopotniță şi am mai făcut un parc care îmi place mult de tot, iar numai în acesta am investit 100 de mii de euro. Am vrut să fac ceva extraordinar în satul meu. Am avut visul meu! Totul a durat 5 ani! Pe viitor, am în plan să amenajez și cimitirul… Biserica din satul Ciumagi a fost construită în 1921, deci, în curând, va face 100 de ani de existenţă. Bineînțeles că pregătesc ceva foarte frumos cu acest prilej!”, a mai adăugat proprietarul lanțurilor de magazine Euromarket.