miercuri, iulie 28, 2021
Handbal

Din Liga Florilor, mai sunt de disputat încă 18 runde. FRH trebuie să organizeze cât mai multe etape legate (câte 3-4 într-o serie), pentru ca sezonul să se încheie totuşi pe teren

360Vizualizari
Din Liga Florilor s-au disputat până acum doar 12 runde, iar mulţi oficiali din handbalul românesc au început deja să se întrebe când vor mai avea loc şi celelalte 18 etape, în doar două luni şi jumătate, în condiţiile în care contractele unor jucătoare încetează pe 31 mai. Zilele trecute, FRH a anunţat şi programul etapelor a 13-a, a 14-a şi a 15-a, care se vor desfăşura pe 24-25 martie (la Baia Mare), 30-31 martie (la Sf. Gheorghe) şi, respectiv, pe 6-7 aprilie (la Bucureşti).
Un lucru e sigur, pentru a se încadra în timp, FRH trebuie să fixeze câte mai multe runde legate (cu câte 3-4 runde într-o serie), ca la turneul de la Sf. Gheorghe, din perioada 29 octombrie – 3 noiembrie 2020, astfel încât sezonul să se încheie măcar în iunie. Altfel, titlul naţional va fi decernat fără a se disputa toate meciurile, în funcţie de clasamentul stabilit până la un moment dat.

Conform site-ului Federaţiei, returul se va desfăşura în etape legate

Interesant e faptul că, în calendarul de pe site-ul oficial al Federaţiei, toate cele 15 runde din retur sunt legate unele de altele. Astfel, etapele 16-19 sunt programate în perioada 26-30 aprilie, după care rundele 20-23 s-ar putea disputa în intervalul de timp 18-23 mai. Tot astfel, etapele 24-26 vor avea loc între 3 şi 6 iunie, iar ultimele patru runde (27-30) vor fi jucate în perioada 16-20 iunie. Deocamdată, încă nu se ştie exact dacă datele respective vor rămâne „bătute în cuie” şi nici unde vor avea loc acele etape din retur. Cu siguranţă, acestea nu se vor desfăşura însă aşa cum sunt afişate pe site-ul frh.ro.
În ultima perioadă, s-a mai vorbit şi despre varianta ca, la finele turului, echipele să fie împărţite în două grupe valorice (play-off şi play-out), pentru ca sezonul să fie mai scurt. Federaţia nu a dat însă niciun semn că ar fi de acord cu un asemenea sistem.