Administrație

Din septembrie, o masă caldă gratuită pentru toți elevii care învață în Berbești. Plus camere de cazare moderne pentru cei din alte localități!

2.31KVizualizari

Actuala conducere a Primăriei Berbești are în plan investiții fără precedent în sistemul de învățământ din localitate. Potrivit primarului Milorad Cumpănășoiu, au fost făcute deja primele demersuri pentru amenajarea unei cantine în interiorul campusului, care va deservi toți elevii din clasele 0-8. Această măsură are scopul de a preveni abandonul școlar și de a-i sprijini pe școlari.

Începând cu anul școlar 2021-2022, vom avea funcțional atât campusul școlar, cât și cantina. În acest sens, vom achiziționa mobilierul necesar pentru cazarea copiilor. De asemenea, vrem să oferim o masă caldă elevilor din clasele 0-VIII. Ne ocupăm și pentru aprobarea bugetului de investiții pentru campus, unde avem 21 de camere, în care se vor putea caza 44 de elevi. Capacitatea totală a spațiilor de cazare este de 88 de locuri, dar, din cauza pandemiei, suntem nevoiți să funcționăm la jumătate. Avem foarte mulți copii care vin de la Grădiștea, Mateești și alte localități și vrem să-i ajutăm. Ni s-a aprobat și un post de bucătar la liceu. Cantina va fi dotată cu toate cele necesare și va fi funcțională din toamnă. Vom pregăti, bineînțeles, și alte surprize pentru elevi, însă le vom anunța la momentul potrivit”, a explicat primarul PNL din Berbești, Milorad Cumpănășoiu.