Sporturi

Discobolul Alin Firfirică, aproape de medalie la Campionatul Mondial de atletism de la Doha. „Locul 4 este…UAU!”

150Vizualizari

După ce a obţinut, recent, biletul pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo (Japonia), care vor avea loc în 2020, Alin Firfircă face în continuare senzaţie în atletismul mondial. Astfel, la finele săptămânii trecute, discobolul vâlcean a izbutit performanţa de a accede în finala Campionatului Mondial de la Doha (Qatar). Sportivul legitimat în prezent la CS Steaua Bucureşti a reuşit o aruncare de 65,05 metri, cu care s-a clasat pe locul 4 în etapa de calificări. Graţie acestui rezultat de senzaţie, vâlceanul a pătruns în finala probei de aruncarea discului, care a avut loc luni, 30 septembrie. „Inelul a fost un pic cam alunecos pentru mine în calificări. În finală, trebuie să-mi schimb pantofii. Scopul meu e să mă clasez în Top 6 la acest Campionat Mondial”, a spus discobolul, imediat după calificări.

„Debutul meu la o astfel de competiție a fost pur și simplu superb”

Vâlceanul – care va împlini, pe 3 noiembrie, vârsta de 24 de ani – a repetat isprava şi în finală, în care s-a clasat tot pe locul 4, cu 66,46 de metri, titlul mondial fiind câştigat cu 67,59 de metri. „Sunt foarte fericit pentru clasarea mea. Am mers la această ediție cu gândul de a ajunge în finală. Dupa ce m-am văzut în finală, obiectivul meu a fost să mă văd între primii 6. Însă locul 4 este…UAU! Este mai bine decât speram. Este puțin frustrant să stiu că am fost la câțiva centimetri de podium, însă trebuie să fiu realist. Debutul meu la o astfel de competiție a fost pur și simplu superb. Este munca mea. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Nu îmi poate reproșa nimeni nimic. Sunt convins că sunt pe drumul cel bun”, a declarat Alin Firfirică după finală, pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
Aşa cum se cunoaşte, în vară, Alin Firfirică a mai obţinut o performanţă de răsunet, după ce a cucerit medalia de argint la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli (Italia), unde a aruncat discul la 63,74 de metri.