vineri, mai 7, 2021
Administrație

DJ 703L Fedeleşoiu – Jiblea nu a fost asfaltat integral de peste 30 de ani! 3000 de locuitori din Dăeşti aşteaptă ajutorul Consiliului Judeţean

527Vizualizari
În această perioadă, în care Consiliul Judeţean derulează ample investiţii pe mai multe drumuri din Vâlcea, cei 3000 de locuitori din Dăeşti speră că şi DJ 703L se află pe agenda de lucru a preşedintelui Constantin Rădulescu. Tronsonul traversează localitatea administrată de George Popolan şi Ciprian Olaru pe o lungime de aproape 7 kilometri. Acesta nu a mai fost asfaltat de peste 30 de ani şi face notă discordantă cu celelalte drumuri modernizate de conducerea administraţiei publice locale din Dăeşti.
Cu o excepţie, anul trecut, când s-a modernizat o porţiune de circa 1 kilometru, din 1989 şi până în prezent, DJ 703L nu a fost asfaltat niciodată integral. Practic, acesta este singurul drum cu gropi din Dăeşti, toate celelalte tronsoane, comunale şi săteşti, care sunt administrate de primărie, fiind modernizate ca la carte. De menţionat mai este şi faptul că importanţa DJ 703L e una deosebită, deoarece tronsonul reprezintă o centură ocolitoare pentru drumul european E81, care face legătura între Rm. Vâlcea şi Sibiu. Din acest punct de vedere, de la Dăeşti, pe DJ 703L, se ajunge la Călimăneşti, de unde se poate continua, mai departe, pe centura ocolitoare a staţiunii de pe râul Olt. Iată aşadar un alt aspect care denotă cât de important poate fi acest tronson, în cazul în care ar apărea vreun blocaj pe E81, dar şi pentru descongestionarea traficului! De aceea, Consiliul Judeţean trebuie să aibă în vedere, cât mai repede, şi asfaltarea integrală a acestui drum. Dacă nu acum, atunci când?