miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Național

Doar una e norocoasă! Pentru al doilea an consecutiv, Minerul Costeşti a fost invitată de FRF în Liga a III-a

305Vizualizari
Luni, 19 iulie, Comitetul Executiv al FRF a aprobat lista celor 100 de echipe care se vor alinia la startul viitorului sezon al Ligii a III-a. Totodată, preşedintele Răzvan Burleanu a anunţat şi formaţiile care au fost invitate să joace în ultimul eşalon fotbalistic al ţării, pe cele şase locuri vacante. Astfel, printre echipele norocoase se numără, din nou, şi Minerul Costeşti, care a retrogradat la finele campionatului 2020-2021, dar şi-a exprimat dorinţa de a-şi continua activitatea la nivel naţional.
Pe lângă echipa vâlceană, au mai primit câte un wild-card pentru Liga a III-a alte trei dintre cele opt echipe retrogradate (CS Făurei, CS „U” Craiova 2 şi AFC Hermannstadt 2), dar şi două cluburi de Liga I (CFR Cluj şi FC Argeş), care au solicitat Federaţiei să aibă câte un „satelit” în această categorie valorică. Celelalte patru echipe care au picat din Liga a III-a (Bradu Borca, CS Baloteşti, Industria Gâlda şi Fortuna Becicherecu Mic) vor evolua mai departe în campionatele judeţene de care aparţin.
„Comitetul Executiv al FRF ia act de informarea formulată de Departamentul Competiții, cu privire la situația înscrierilor echipelor în Campionatul Național Liga a III-a, respectiv 94 de cereri de înscriere din totalul de 100 de cluburi ce dețineau acest drept. Prin urmare, cele şase locuri vacante se vor completa cu patru echipe dintre cele opt retrogradate, care și-au exprimat dorința de a continua în Liga a III-a, respectiv CS Făurei, CS Universitatea Craiova 2, AFC Hermannstadt 2, ACS Minerul Costești, precum și cu două echipe satelit (CFR Cluj 2 și ACS Campionii FC Argeș 2), în conformitate cu prevederile art 19 alin. 9, din ROAF”, se spune în comunicatul de presă dat publicităţii de FRF, după şedinţa CEx de luni, 19 iulie.
Aşa cum se cunoaşte, vara trecută, Minerul Costeşti a ratat şansa de a disputa barajul de promovare în Liga a III-a (după gafa cu testele eronate de Covid-19), dar a beneficiat de mărirea numărului de participante din ultimul eşalon al ţării, iar FRF a invitat-o totuşi să joace la nivel naţional. Anul acesta, situaţia s-a repetat, iar după ce s-au clasat pe ultimul loc în Seria 7, cu doar 7 puncte adunate în 18 runde, „ortacii” au pierdut apoi şi barajul de menţinere / promovare, contra campioanei judeţului Mehedinţi, Viitorul Şimian. Echipa vâlceană a avut din nou noroc şi va ocupa unul dintre locurile rămase vacante în Liga a III-a.
În urma acestei decizii, şi în sezonul 2021-2022, Vâlcea va fi reprezentată de aceleaşi trei grupări în ultima divizie naţională: Viitorul Dăeşti, Flacăra Horezu şi Minerul Costeşti.