marți, martie 2, 2021
Administrație

Dorel Ancuța va lupta pentru zero abandon școlar la Sălătrucel. De curând, el a convins un elev de clasa a VII-a să nu renunțe la visul său…

1.36KVizualizari
Pentru primarul Dorel Ancuța, sprijinirea și dezvoltarea educației se numără printre prioritățile sale și, de aceea, are în plan investiții deosebit de importante în viitorul apropiat. Acesta a mărturisit că își dorește ca toți copiii din localitate să termine măcar liceul. Chiar zilele trecute, alesul PNL a fost pus în situația de a convinge un elev de clasa a VII-a că e păcat să abandoneze școala, deoarece ar risca, mai apoi, să cadă pradă greutăților vieții și să intre mult prea devreme în diverse cercuri vicioase.
„Am decis și să premiez mediile generale peste 9, tocmai pentru a le da un imbold elevilor. Avem 177 de copii în localitate, iar eu vreau să fie abandon școlar zero. Chiar zilele trecute vorbeam cu un băiat de clasa a VII-a, care îmi spunea că renunță la școală. Ştiam că el este foarte pasionat de mașini și i-am spus: dacă nu vei avea măcar 10 clase, nu vei putea da examen pentru a lua permisul auto. Deci, visul tău se va prăpădi! Când a auzit asta, mi-a zis că va continua să meargă la şcoală. Mă interesez mereu cu privire la elevi, ca să le asigur toate cele necesare”, a explicat primarul PNL din Sălătrucel, Dorel Ancuța.