Handbal

Dorinţa lui Bent Dahl, pe cale să se împlinească! Norvegianul speră ca SCM Rm. Vâlcea să dispute cu spectatori toate meciurile de acasă din Liga Europeană

310Vizualizari
După două sezoane în care „şi-a făcut rodajul” în Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea participă, în premieră, în Liga Europeană, cea de-a doua competiţie organizată de EHF. În toamnă, gruparea din Sala Traian a fost nevoită să treacă însă prin „furcile caudine” ale unui tur preliminar, pentru a ajunge în grupele acestei competiţii. Elevele lui Bent Dahl au eliminat-o pe campioana Spaniei din ultimii doi ani, Super Amara Bera Bera, cu două victorii (34-28 pe teren propriu şi 29-27 în deplasare). Sorţii au hărăzit formaţiei vâlcene o grupă accesibilă, în care „municipalele” le vor înfrunta pe Viborg HK (Danemarca), Chambray Touraine Handball (Franţa) şi Vaci NKSE (Ungaria).
După aflarea adversarelor din fosta Cupă EHF, preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu, a dat o declaraţie cât se poate de optimistă, fiind convins că gruparea din Sala Traian va reuşi să ocupe unul dintre primele două locuri şi să se califice mai departe, în sferturi. „Este o grupă echilibrată, pe care vrem să o câştigăm. Va fi însă dificil, deoarece, în luna ianuarie, vom avea şapte jocuri (trei în grupele EHF şi patru în Liga Florilor), iar în februarie vom disputa şase meciuri (trei în grupele EHF şi trei în campionat). Sperăm să avem toate jucătoarele sănătoase şi sunt convins că vom trece de faza grupelor în Liga Europeană”, a spus Florin Verigeanu, într-o declaraţie pentru site-ul prosport.ro.

Bent Dahl: „Avem nevoie de fani, ei reprezintă al 8-lea jucător pentru noi!”

În schimb, antrenorul Bent Dahl a fost mai rezervat în privinţa grupei şi a spus că SCM Rm. Vâlcea trebuie să joace un handbal de calitate, pentru a merge mai departe. „Grupa din care facem parte este una dificilă, dar foarte interesantă! Abia aştept jocurile! Viborg est favorită clară, dar şi Chambray Touraine este o echipă cu sportive experimentate. De asemenea, nici Vaci nu va fi un adversar uşor, având în componenţă jucătoare tinere şi muncitoare. Din punct de vedere sportiv, o să fie o grupă interesantă, în care formaţia noastră va trebui să ofere evoluţii foarte bune, pentru a putea avansa în competiţie”, a precizat tehnicianul norvegian, care îşi exprima şi speranţa că echipa sa va putea să joace partidele din Liga Europeană în faţa suporterilor, iar jucătoarele să se bucure de prezenţa acestora în arenă. Un lucru care va fi posibil, din nou, după relaxarea restricţiilor cauzate de pandemia de Covid-19. „Avem nevoie de fani, ei reprezintă al 8-lea jucător pentru noi!”, a subliniat Bent Dahl, la vremea respectivă, pentru pagina oficială de Facebook a clubului din Sala Traian.
Primul meci pe care SCM Rm. Vâlcea îl va disputa pe teren propriu în Grupa D a Ligii Europene va avea loc duminică, 16 ianuarie, de la ora 15.00, împotriva echipei maghiare Vaci NKSE. Ulterior, vor urma partidele cu Chambray Touraine (sâmbătă, 5 februarie, de la ora 17.00) şi Viborg HK (duminică, 13 februarie, ora 15.00). Pentru ca elevele lui Bent Dahl să joace toate aceste meciuri cu spectatori în tribunele Sălii Traian este însă nevoie ca numărul cazurilor de Covid-19 din ţară să nu mai crească, astfel încât autorităţile să nu interzică, din nou, accesul publicului la competiţiile sportive.