duminică, mai 9, 2021
Administrație

Doru Constantin Diaconu a solicitat 1,6 milioane de lei de la Guvern pentru comuna Roşiile

483Vizualizari

Doru Constantin Diaconu speră că Guvernul va finaliza cât mai repede toate procedurile legate de rectificarea bugetară promisă pentru această perioadă. Primarul comunei Roşiile a subliniat că are mare nevoie de fonduri pentru a acoperi diferenţa pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, dar şi pentru alte investiţii.

Doru Constantin Diaconu, primarul comunei Roşiile: „Pentru drepturile oamenilor nevoiaşi, avem nevoie de 1,7 milioane de lei de-a lungul unui an, iar în primăvară, când s-a făcut bugetul pe 2019, nu ni s-au dat decât 858 de mii de lei, adică jumătate. În luna august, am plătit drepturile pe iulie, iar acum nu mai avem niciun leu în cont pentru a le achita banii în continuare”.

Primarul comunei Roşiile spune că a întocmit deja o listă cu toţi banii de care are nevoie în perioada următoare.

Doru Constantin Diaconu, primarul comunei Roşiile: „Am înaintat de ceva timp o adresă către Consiliul Judeţean, prin care am solicitat un ajutor de 1,6 milioane de lei. Din această sumă, 800 de mii de lei sunt pentru persoanele cu handicap, iar restul pentru alte lucrări. Mă refer aici la contribuţiile şi cotele de cofinanţare pe care primăria trebuie să le achite pentru unele proiecte. Ar fi vorba, de exemplu, de investiţiile de la sistemele de apă şi canalizare, unde a trebuit să plătim inspecţia în construcţii, dirigintele de şantier etc. În plus, am mai avut de achitat şi studiile de fezabilitate pentru cele trei proiecte pentru care sperăm să obţinem finanţare prin CNI. Unul vizează modernizarea, extinderea şi dotarea căminului cultural din centrul comunei Roşiile, o lucrare de mare anvergură, pentru care am primit deja aprobare. De asemenea, CNI şi-a mai dat acordul şi pentru a realiza un teren de sport de dimensiuni reduse în curtea Şcolii Gimnaziale din Roşiile. Şi în acest caz, tot noi trebuie să plătim anumite studii şi expertize, care costă foarte mulţi bani. Fiecare dintre cele două investiţii prin CNI are o valoare de 2 milioane de lei”.