duminică, aprilie 14, 2024
Handbal

Două handbaliste de la SCM Rm. Vâlcea, convocate de Florentin Pera la naţională pentru meciurile de pregătire cu Ucraina

412Vizualizari
În această săptămână, naţionala de handbal feminin a României se va reuni pentru un stagiu de pregătire centralizată, care se va desfăşura la Bistriţa, între 26 februarie şi 2 martie. Selecţionerul Florentin Pera a convocat 20 de jucătoare pentru cantonamentul din Ardeal, multe dintre acestea fiind foarte tinere. Printre handbalistele chemate la prima reprezentativă se numără şi două componente ale echipei SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de Daciana Hosu (portar, 25 de ani) şi de Daria Bucur (inter stânga, 24).
Altfel, din prima reprezentativă mai fac parte alte câteva jucătoare care au mai trecut pe la gruparea din Sala Traian, unele inclusiv în mandatul lui Florentin Pera. Este vorba de Yuliya Dumanska, Andreea Ţîrle, Roberta Stamin şi Ana Maria Tănăsie. Altfel, a mai fost convocată şi o handbalistă născută la Rm. Vâlcea, pivotul Nicoleta Safta Balog.
Stagiul se pregătire centralizată se va încheia cu două meciuri amicale în compania selecţionatei similare a Ucrainei, care vor avea loc vineri, 3 martie (de la ora 19.15) şi sâmbătă, 4 martie (17.30).

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru amicalele cu Ucraina:

• Portari: Yuliya Dumanska (Gloria Bistriţa-Năsăud), Elena Şerban (Dunărea Brăila), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
• Extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Ana Maria Tănăsie (Minaur Baia Mare), Roberta Stamin (HC Zalău)
• Interi: Bianca Bazaliu (Gloria Bistriţa-Năsăud), Daria Bucur (SCM Rm. Vâlcea), Alexandra Severin (Dunărea Brăila), Claudia Constantinescu (Dacia Mioveni), Anca Polocoşer Miticuş (Minaur Baia Mare),
• Centri: Cristina Laslo (Gloria Bistriţa-Năsăud), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Angela Cioca Puşcaş (CSM Tg. Jiu), Rebeca Necula (CSM Slatina)
• Extreme dreapta: Mihaela Mihai (CSM Bucureşti), Oana Borş (Minaur Baia Mare),
• Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Nicoleta Safta Balog (Dunărea Brăila), Andreea Ţîrle (Minaur Baia Mare)