miercuri, ianuarie 19, 2022
Administrație

Două investiţii de anvergură se vor finaliza în 2022, la Mihăeşti. În curând, vor începe şi lucrările la noua grădiniţă din satul Măgura

144Vizualizari
Începutul de an vine cu veşti bune pentru locuitorii din Mihăeşti, în ceea ce priveşte investiţiile. În acest sens, primarul Constantin Bărzăgeanu a făcut o scurtă trecere în revistă a lucrărilor aflate în curs de desfăşurare şi finalizare, dar şi a noilor proiecte care vor demara în 2022.
„În decembrie, s-a terminat construcţia clădirii noului dispensar medical din satul Buleta, iar acum se mai fac câteva mici retuşuri în interior. La finele anului trecut, s-a finalizat şi licitaţia pentru dotarea unităţii cu echipamente medicale de ultimă generaţie, care vor fi achiziţionate imediat după semnarea contractului. Din estimările noastre, dispensarul va putea fi inaugurată în vară, în iunie – iulie. În ceea ce priveşte personalul medical care îşi va desfăşura activitatea în incinta unităţii, toate spaţiile din interior vor fi concesionate, iar interesul e foarte mare. De exemplu, medicul de la Buleta şi-a anunţat deja intenţia să se mute din clădirea veche în noul dispensar, unde va avea evident condiţii mult mai bune să-şi trateze pacienţii. Nici n-ar avea cum să gândească altfel, atâta timp cât în prezent îşi desfăşoară activitatea într-o căsuţă construită în urmă cu zeci de ani, care e situată vizavi de noul dispensar. Este clar că nu mai poţi să-ţi doreşti să funcţionezi într-un asemenea spaţiu, ci într-unul cât mai modern”, a precizat Constantin Bărzăgeanu.

Noua unitate pentru preşcolari va beneficia de finanţare de la Banca Mondială

Alesul PNL a mai declarat că şi la sala de sport se lucrează la foc automat, iar investiţia va fi gata, de asemenea, tot în 2022. „Sunt convins că şi dispensarul, şi sala de sport, vor fi inaugurate în acest an. Ca şi parcul cu specific pescăresc din satul Negreni, pe care îl facem pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, cu bani de la Ministerul Agriculturii. Cu cei 200.000 de euro pe care i-am obţinut toamna trecută, am organizat Festivalul Peştelui, iar acum facem acest parc. Pe de altă parte, vom achiziţiona şi un tractor, pe care îl vom avea la dispoziţie pentru a realiza diferite lucrări în localitate. În ceea ce priveşte construirea noii grădiniţe cu patru grupe de copii, din satul Măgura, cu fonduri de la Banca Mondială, s-a terminat proiectarea, iar în luna decembrie am eliberat autorizaţia de construire, aşa că firma care a câştigat licitaţia se poate apuca oricând de lucrările propriu-zise. Cel mai probabil, activitatea la noua unitate destinată preşcolarilor nu va demara însă în iarnă, ci atunci când vremea va fi mai bună. Dar, important e că şi această nouă investiţie a intrat în linie dreaptă. Tot în 2022, vom realiza şi un trotuar modern, pe partea stângă a DN 67 Rm. Vâlcea – Horezu, de la sensul giratoriu către Băile Govora, până la ultima casă spre Buneşti”, a încheiat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.