Handbal

Două jucătoare infectate cu Covid-19, la SCM Rm. Vâlcea! Ambele au efectuat noi teste, dar…

155Vizualizari
Pandemia de Covid-19 va afecta grav sportul pentru mulţi-mulţi ani de acum încolo, cel puţin până ce se va descoperi un vaccin. Multe echipe vor fi nevoite să joace cu efective reduse din pricină că vor avea numeroase cazuri de îmbolnăviri sau – mai rău! – chiar vor pierde şi meciuri la „masa verde”, din cauză că nu vor putea aduna numărul minim de jucătoare impus de organizatorii competiţiilor.

Şi antrenorul secund al echipei, sârbul Goran Kurtes, a fost depistat pozitiv

Joia aceasta, virusul apărut în China a lovit şi la SCM Rm. Vâlcea. Astfel, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului din Sala Traian (şi pe care vi-l redăm mai jos), în urma testelor de coronavirus efectuate înaintea partidei cu Odense Handbold, din etapa a doua a Ligii Campionilor, două dintre jucătoare au fost depistate pozitiv. Este vorba de „stranierele” Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez, care au fost izolate imediat de celelalte componente ale lotului. În plus, şi antrenorul secund Goran Kurtes are Covid-19, aşa că nu va putea să stea pe banca tehnică la meciul cu gruparea daneză, programat sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 17.00, în Polivalenta din Rm. Vâlcea.
Oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au mai anunţat însă că, tot joi, 17 septembrie, cele două handbaliste suspecte de coronavirus au repetat testele, la o altă clinică acreditată, şi vor primi rezultatele acestora în cursul zilei de vineri.

Indiferent de rezultatul celui de-al doilea test, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez nu vor putea juca în meciul cu Odense Handbold

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în urma analizelor regulate efectuate sportivelor şi staff-ului tehnic, au fost depistaţi POZITIV Sars-Cov-2 jucătoarele Kristina Liscevic, Mireya Gonzalez Alvarez, dar şi antrenorul secund Goran Kurtes. Menţionam faptul că sportivele depistate pozitiv au repetat astăzi (n.r.: joi, 17 septembrie) testul, la o unitate de recoltări diferită, acreditata. În cursul zilei de mâine (18 septembrie) vom primi rezultatele acestora.
Exceptând cele trei persoane depistate pozitiv, întreg lotul de sportive şi staff-ul au avut rezultate NEGATIVE, astfel că antrenamentul din această seară s-a desfăşurat în condiţii normale.
Jucătoarele testate pozitiv au o stare bună de sanatate, dar indiferent de rezultatul celui de al II-lea test, ele nu vor juca în meciul de sâmbătă, cu Odense Handbold”, se spune în comunicatul de presă dat publicităţii de SCM Rm. Vâlcea, în seara zilei de joi, 17 septembrie.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea