Fotbal Diverse

Drăgăşăneanul Adrian Alexandru-Păun nu mai joacă fotbal în Israel. Campionatul s-a întrerupt din cauza războiului

684Vizualizari
După Ucraina, lumea are – de săptămâna trecută – o nouă zonă de război. Este vorba de Israel, unde a izbucnit un conflict armat stârnit de organizaţia islamistă teroristă Hamas. Din această cauză, pentru a nu pune în pericol siguranţa sportivilot şi civililor, autorităţile din Ţara Sfântă au întrerupt campionatul intern de fotbal, iar etapa programată week-end-ul trecut nu a mai avut loc. Cel mai probabil, în condiţiile în care războiul se află abia la început, competiţia va fi suspendată pe o perioadă mai lungă.
Aşa cum se cunoaşte, în Ligat ha’Al, cum se numeşte primul eşalon din Israel, evoluează şi fotbalistul drăgăşănean Adrian Alexandru-Păun (28 de ani). În septembrie, acesta a fost cedat de Hapoel Be’er Sheva la Bnei Sakhnin, o echipă clasată în jumătatea inferioară a clasamentului, pentru care a marcat deja şi un gol, în urmă cu două săptămâni. La Hapoel Be’er Sheva mai este legitimat în prezent doar ex-rapidistul Antonio Sefer.
Izbucnirea războiului l-a şocat pe cvintuplul campion naţional cu CFR Cluj, care a oferit o declaraţie edificatoare pentru gsp.ro. „Situația nu e prea bună. Au fost multe atacuri și multe rachete. Din păcate, nu pot să vorbesc despre subiectul ăsta pentru că mi s-a interzis de la club”, a precizat Adrian Alexandru-Păun.

Meciurile Israel – Elveţia şi Kosovo – Israel au fost deja amânate

Din cauza conflictului armat din Israel, naţionala României ar putea să nu mai joace în Ţara Sfântă meciul retur din preliminariile Euro 2024, care e programat pe 18 noiembrie, la Ierusalim. UEFA ar putea decide ca partida să se joace pe teren neutru, la fel cum se va întâmpla probabil şi cu duelul pe care Israel trebuia să-l dispute în această săptămână cu Elveţia (joi, 12 octombrie), care a fost amânat. Fără îndoială, dacă tricolorii nu vor mai juca în Israel, acest lucru ar reprezenta un avantaj deloc de neglijat pentru România, care s-ar adăuga celorlalte „noroace” din ultima perioadă. Ne referim la egalul nesperat din Elveţia (2-2), la ratările monumentale ale israelienilor din remiza de pe Arena Naţională (1-1), precum şi la eliminarea lui Vedat Muriqi în confruntarea câştigată de elevii lui Edward Iordănescu în faţa naţionalei din Kosovo (2-0).
UEFA a acceptat deja reprogramarea partidelor pe care Israel trebuia să le joace acasă cu Elveţia (12 octombrie) şi în deplasare cu Kosovo (15 octombrie), la solicitarea Federaţiei din Ţara Sfântă, care a susţinut că jucătorii nu mai au unde să se antreneze. Până la închiderea ediţiei, încă nu se ştia ce se va întâmpla cu duelul României din Israel, de luna viitoare.