Fotbal Național

Drăgăşăneanul Alexandru Dandea se întoarce la Vâlcea, pentru a face spectacol în tricoul echipei…

121Vizualizari
Pe lângă faptul că vor putea urmări meciuri interesante de Liga a II-a, în perioada când CS Comunal Şelimbăr va juca în Zăvoi, microbiştii vâlceni vor avea un motiv în plus de a fi prezenţi la partidele „călăreţilor roşii”. Aşa cum se cunoaşte, din această vară, echipa din judeţul Sibiu se bazează şi pe serviciile unui fotbalist vâlcean. Este vorba de fundaşul Alexandru Dandea (34 de ani), care a fost transferat de la Rapid Bucureşti.
Fără îndoială, vâlcenii îşi aduc aminte cu plăcere că acesta a mai evoluat pe stadionul din Zăvoi, într-o perioadă de glorie a CSM-ului (2006-2011), când echipa „municipală” s-a bătut inclusiv pentru promovare în Liga I. Ulterior, el a îmbrăcat tricourile echipelor FC Drobeta Turnu Severin, Dinamo București, Hoverla Uzhhorod (Ucraina), Metalul Reșița, Astra Giurgiu, FC Hermannstadt și Rapid București. În prezent, Alexandru Dandea este stabilit la Sibiu, după ce s-a căsătorit cu Oana, una dintre fiicele lui Adrian Văsâi, actualul selecționer al naţionalei Under 19 a României.
„Sunt foarte fericit că am semnat cu echipa de fotbal din Șelimbăr. Am venit cu gânduri bune aici. M-aș bucura ca, la finalul sezonului, să prindem play-off-ul în Liga a II-a. Am avut mai multe oferte, dar mă bucur că am revenit acasă, eu fiind stabilit aici, în Sibiu, și asta nu cred că a fost o decizie foarte grea”, a declarat fotbalistul originar din Drăgăşani, după ce a semnat cu CS Comunal Şelimbăr.
Altfel, din lotul „călăreţilor roşii” mai face parte un alt fotbalist care a evoluat la CSM Rm. Vâlcea (în perioada 2007-2010), fundaşul Bogdan Vişa (36 de ani), care e născut chiar la Sibiu.