joi, decembrie 7, 2023
Diverse

Duminică, 15 mai, comuna Vlădeşti a împlinit 487 de ani de la prima atestare documentară. De „Ziua localităţii”, Adrian Cosac a inaugurat cu fast noua sală de sport

855Vizualizari
Duminică, 15 mai, la Vlădeşti, a fost sărbătoare! Primarul Adrian Cosac a organizat prima ediţie a „Zilei localităţii”, iar evenimentul a coincis atât cu inaugurarea noii săli de sport, cât şi cu împlinirea a 487 de ani de la prima atestare documentară a comunei. În acest sens, Hrisovul emis de voievodul Vlad Călugărul, în 1535, este primul document care face referire la existența acestei frumoase localități de pe Valea Olăneştiului.

La sărbătoarea din week-end, Adrian Cosac i-a avut ca invitaţi de marcă pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi pe vicepreşedinţii Andra Bica şi Florian Marin, precum şi pe prefectul Mihai Oprea. Cu această ocazie, primarul social-democrat din Vlădeşti le-a prezentat tuturor celor prezenţi noua sală de sport, construită cu finanţare de la CNI, care, fără nicio exagerare, e o adevărată bijuterie, şi a avut loc o slujbă de sfinţire a obiectivului. Investiţia (cu proiectare şi execuţie) s-a ridicat la aproape 5 milioane de lei, sala având şi o tribună cu 102 locuri.

După festivitatea de inaugurare a acestui obiectiv, pe scena amplasată în aer liber, chiar lângă sala de sport, s-a derulat un spectacol artistic, care s-a întins până la venirea nopţii. În acest sens, la Vlădeşti, au susţinut recitaluri câţiva solişti vâlceni de muzică populară, Anamaria Iorga, Ionela Petria, Alin Pavelescu, Cristina Udrea, precum şi Ovidiu Miu (la saxofon). Cap de afiş a fost concertul îndrăgitei interprete de folclor Olguţa Berbec. Pe de altă parte, la „Ziua localităţii Vlădeşti” au mai participat orchestra „Rapsodia Vâlceană” şi Fanfara Judeţeană „Constantin Brâncoveanu”. Nici iubitorii muzicii uşoare nu au fost uitaţi, iar cu acest prilej a avut loc un recital al Biancăi Brănescu, în rest atmosfera fiind întreţinută de DJ Gabriel Slabu.