miercuri, ianuarie 19, 2022
Handbal

Duminica aceasta, în etapa a 2-a din Liga Europeană, SCM Rm. Vâlcea va înfrunta, în Sala Traian, un adversar facil: Vaci NKSE, din Ungaria

59Vizualizari
În acest week-end, SCM Rm. Vâlcea va debuta oficial în Liga Europeană, contra echipei maghiare Vaci NKSE, într-un meci care va avea loc în Sala Traian. Aşa cum se cunoaşte, duminică, 9 ianuarie, trupa antrenată de norvegianul Bent Dahl nu a mai disputat partida din deplasare, cu Viborg HK, din prima etapă a Grupei D, din cauza focarului de Covid-19 din tabăra adversă.

Pe banca tehnică a echipei maghiare se află Katalin Otto (52 de ani)

Dacă duelul cu gruparea daneză era considerat a fi unul extrem de greu, de această dată, meciul cu Vaci NKSE, outsidera Grupei D, se anunţă a fi unul foarte facil pentru SCM Rm. Vâlcea. Iar asta deoarece formaţia maghiară dispune de un lot foarte tânăr, din care nu face parte nicio jucătoare consacrată în handbalul european. Prima adversară a fetelor noastre o are pe banca tehnică pe Katalin Otto (52 de ani), care a preluat postul în vară, după plecarea lui Zoltan Szilagyi, antrenor care s-a aflat cinci sezoane consecutive la cârma formaţiei Vaci NKSE. Pentru aceasta, va fi însă doar o experienţă de scurtă durată, deoarece, din ediţia viitoare, gruparea din ţara vecină va fi antrenată de Gabor Herbert (fost internaţional maghiar).

În turul 3 preliminar, unguroaicele au eliminat formaţia germană HSG Blomberg-Lippe

Spre deosebire de SCM Rm. Vâlcea, Vaci NKSE nu se află la prima experienţă în Liga Europeană, echipa maghiară participând şi în sezonul trecut al competiţiei, când a jucat tot în aceeaşi fază. Formaţia din ţara vecină a terminat pe ultimul loc în Grupa A, cu doar 2 puncte în cont, primele trei poziţii fiind ocupate de Herning-Ikast (10 puncte), Zvezda Zvenigorod (6) şi Paris 92 (6). Singurul rezultat pozitiv al unguroaicelor a fost victoria repurtată pe 16 ianuarie 2021, în deplasare, contra echipei ruse Zvezda Zvenigorod (33-29).
În ediţia actuală, la fel ca şi SCM Rm. Vâlcea, Vaci NKSE a trecut, de asemenea, prin „furcile caudine” ale unui tur preliminar. Formaţia antrenată de Katalin Otto a eliminat-o pe HSG Blomberg-Lippe, din Germania, după o victorie cu 32-27, în tur, în Ungaria, şi o remiză în returul din deplasare (24-24).
Partida SCM Rm. Vâlcea – Vaci NKSE va avea loc duminică, 16 ianuarie, de la ora 15.00, în Sala Traian.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea