vineri, februarie 26, 2021
Handbal

Duminica aceasta, în Sala Traian vine CSKA Moscova, echipa magnatului Sergey Shishkarev

295Vizualizari

• meciul cu formaţia din Rusia va începe la ora 17.00

După victoria senzaţională cu Buducnost Podgorica (25-23), de miercuri, 20 ianuarie, pentru SCM Rm. Vâlcea va urma partida cu CSKA Moscova. Aceasta e programată la finele săptămânii, mai precis duminică, 24 ianuarie, de la ora 17.00, tot în Sala Traian.
Formaţia antrenată de danezul Jan Leslie Lund a avut un parcurs fantastic în primul său sezon de Liga Campionilor şi aspiră la o calificare directă în sferturile competiţiei, de pe locul 2, poziţie pentru care se duelează cu formaţia franceză Brest Bretagne. În aceste condiţii, rusoaicele vor veni în Sala Traian cu gândul de a obţine un nou succes, după ce le-au administrat vâlcencelor o înfrângere dură în meciul tur, 30-20, într-o partidă care a avut loc pe 26 septembrie.

În acel duel, cele mai multe goluri din tabăra adversă (9) au fost marcate de Elena Mikhaylichenko (un inter stânga în vârstă de doar 19 ani) – FOTO, care e deja o stea a handbalului feminin european. Fără îndoială, ea va fi, şi în Sala Traian, principala „gură de foc” pentru trupa din capitala Rusiei.

Dincolo de forţa de joc a echipei, CSKA Moscova se remarcă în mod special dintr-un alt punct de vedere. Astfel, vicecampioana Rusiei e susţinută financiar de Sergey Shishkarev (52 de ani) – FOTO, despre care se spune că e „cel mai bogat om din lumea handbalului”, conform topului Forbes. Acesta e preşedintele Federaţiei de Handbal din Rusia şi conduce DELO Group, sponsorul principal al Ligii Campionilor, o companie de transport a containerelor cargo, care operează, în principal, în porturile din Rusia, de la Mările Azov, Baltică şi Neagră.