Diverse

Duminica aceasta, la Ziua Comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă îi are ca invitaţi de marcă pe Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu

175Vizualizari
La finele acestei săptămâni, primarul Gheorghe Dumbravă va organiza ediţia a 8-a a Zilei Comunei Stoeneşti. Evenimentul va avea loc duminică, 14 iulie, şi se va desfăşura, ca de obicei, sub titulatura „Pe fir de borangic”. Numele manifestării provine de la faptul că în localitate încă mai există un atelier în care straiele sunt ţesute tradiţional, în războaie de lemn, iar materia primă este obţinută de asemenea pe cont propriu, din viermi de mătase crescuţi tot la Stoeneşti.
Dincolo de acest aspect, pentru locuitori evenimentul din week-end va reprezenta un bun prilej de a petrece câteva ore într-o atmosferă frumoasă. Primarul Gheorghe Dumbravă a pregătit un program muzical extrem de atractiv, cap de afiş fiind superconcertul pe care îl vor susţine Doinţa şi Ionuţ Dolănescu, între orele 19-20.

„Chiar dacă am avut la dispoziţie un buget mult mai mic decât al altor localităţi, am pus la punct un program variat, pentru toate vârstele, cu muzică populară şi uşoară. Astfel, pe scena amplasată în aer liber lângă primărie, vor urca artişti îndrăgiţi de locuitori. Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu vor capta atenţia tuturor, dar sunt convins că la fel de atractive vor fi şi concertele pe care le vor susţine Nicoleta Dîrnu şi formaţia sa, Loredana Sotea, Cristian Păduraru, Carmen Cantoneru şi Cosmin Bîrlan, în timp ce Sorina Ceugea va întreţine atmosfera cu un recital pop-dance. Organizatorul şi prezentatorul spectacolelor va fi Neluţu Achim. Ziua Comunei Stoeneşti se va încheia la ora 22.00, cu un frumos foc de artificii”, a declarat Gheorghe Dumbravă.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc la ora 15.30, atunci când primarul Gheorghe Dumbravă speră să-l aibă pe scenă şi pe Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. „Dânsul n-a putut participa în 2023, dar sper să vină anul acesta, pentru a le adresa câteva cuvinte locuitorilor din Stoeneşti. Dacă va fi nevoie, voi modifica şi ora de deschidere a evenimentului, astfel încât domnul preşedinte să poată ajunge şi în localitatea noastră. A fost la Păuşeşti, Buneşti şi vreau neapărat să vină şi la Ziua Comunei Stoeneşti”, a încheiat Gheorghe Dumbravă.
Prima ediţie a Zilei Comunei Stoeneşti a avut loc în 2015. Ediţia din 2024 va fi însă doar a opta, pentru că manifestarea nu s-a desfăşurat în 2020 şi 2021 din cauza restricţiilor din perioada pandemiei de Covid-19.