Politică

Duminica aceasta, locuitorii din Slătioara sunt invitaţi din nou la urne, pentru a-şi alege noul primar. Daniela Camelia Romcescu, cea mai bună soluţie pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a localităţii

1.86KVizualizari
Realizat de TRIBUNA MEDIA SRL
Comandat de Partidul Social Democrat Vâlcea
CMF: 51210011
Duminică, 27 iunie, la Slătioara, vor avea loc din nou alegeri pentru funcţia de primar. PSD are în continuare cea mai bună echipă pentru administraţia locală, Daniela Camelia Romcescu fiind susţinută îndeaproape de Sorin Romcescu, care a condus primăria din 2008 şi până la începutul lui 2021. În cei 12 ani, social-democratul a realizat investiţii de anvergură la Slătioara, iar proiectele de dezvoltare a localităţii vor merge mai departe cu Daniela Camelia Romcescu – primar.

Acesta este mesajul pe care echipa PSD Slătioara l-a adresat locuitorilor în periplul zilnic pe care l-a făcut prin localitate, în ultima săptămână. Pentru locuitori, Daniela Camelia Romcescu reprezintă cea mai bună soluţie pentru funcţia de primar, garanţia că, la Slătioara, investiţiile nu se vor opri. Iar oamenii au înţeles deja acest lucru şi o vor vota!

În campania electorală, Camelia şi Sorin Romcescu au fost însoţiţi de preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu (preşedintele Consiliului Judeţean), de vicepreşedinţii CJV, Florian Marin şi Andra Bică, de parlamentarii social-democraţi (senatorul Bogdan Matei şi deputaţii Ştefan Ovidiu Popa, Daniela Oteşanu şi Eugen Neaţă). De asemenea, au mai fost prezenţi la întâlnirile cu locuitorii, alţi membri PSD din Slătioara şi din judeţ.

Principalele obiective realizate în mandatul trecut:

• Modernizare drumuri de interes local (L = 4,1 km), proiect cu finanţare din fonduri guvernamentale – PNDL şi din bugetul local, investiţie finalizată în 2017.
• Modernizare drumuri de interes local (L = 8,5 km) şi construire pod (L = 18 m), proiect cu finanţare din fonduri guvernamentale – PNDL şi din bugetul local, investiţie finalizată în 2017.
• Extindere reţea de canalizare menajeră, în satele Goruneşti şi Milostea, proiect cu finanţare din fonduri guvernamentale – PNDL şi din bugetul local, investiţie finalizată în 2019.
• Modernizare drumuri de interes local (L = 3,983 km), proiect cu finanţare din fonduri guvernamentale – PNDL şi din bugetul local, investiţie finalizată în 2019.
• WiFi4EU – Promovarea conectivităţii la internet în comunităţile locale, proiect finanţat prin Comisia Europeană Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele şi finalizat în 2019.
• Lucrări de refacere drumuri de interes local în satele Coasta Cerbului (Chivu – Drăgulescu şi Coasta Cerbului), Mogeşti (pct. Staţie Sortare şi Aluniş), două poduri (sat Goruneşti – pct. Constantin şi sat Rugetu – pct. Crucioi), două punţi pietonale (sat Milostea – pct. Diaconu Dumitru) şi a conductei de alimentare cu apă potabilă în satul Mogeşti – pct. Staţie de epurare, proiect finanţat din fonduri guvernamentale şi din bugetul local, investiţii finalizate în 2019.
• Dotarea Casei de Cultură „Dinu Săraru”, din satul Mogeşti, proiect finanţat prin PNDR, fonduri europene şi din bugetul local, investiţie finalizată în 2019.
• Construire teren de sport şi loc de joacă pentru copii în satul Rugetu, proiect finanţat prin PNDR, fonduri europene şi din bugetul local, investiţie finalizată în 2020.
• Construire dispensar medical în satul Mogeşti, proiect finanţat prin PNDL, fonduri guvernamentale şi din bugetul local, obiectiv de investiţii aflat în derulare.
• Construire platformă comunală pentru depozitarea şi gospodărirea gunoiului de grajd, în satul Mogeşti, proiect finanţat cu fonduri europene, guvernamentale şi din bugetul local, şi aflat în derulare
• Concesionarea a 9 loturi de teren pentru activităţi economice de turism şi evenimente, care vor asigura dezvoltarea localităţii şi înfiinţarea de noi locuri de muncă.

Principalele obiective ale candidatului Daniela Camelia Romcescu pentru mandatul 2021-2024:

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ
• Modernizarea (asfaltarea) cu fonduri europene sau guvernamentale, a drumurilor de interes local din satele Milostea, Slătioara şi Rugetu, în lungime totală de 14,216 km, care ar încheia procesul de asfaltare a întregii infruastructurii rutiere din comună.
• Construirea, cu finanţare din fonduri guvernamentale, a şase punţi pietonale, în punctele „La Diaconu”, „La Igoianu”, „La Ionică”, „La Ciobanu” (toate acestea peste râul Cerna), „La Drăgulescu” (peste râul Valea Omului) şi „La Ciuca” (peste râul Tărâia).
• Refacerea drumurilor distruse de calamităţi în 2019, respectiv DC 137 Coasta Cerbului – Vaideeni şi drum de interes local Chivu – Drăgulescu, cu finanţare din fonduri guvernamentale (CNI) şi din bugetul local
• Modernizarea, eficientizarea şi creşterea capacităţii debitului resursei de apă – Sistemul de alimentare cu apă al comunei, cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale şi din bugetul local.
• Realizarea cadastrării gratuite a terenurilor, la nivel de localitate, prin identificarea surselor de finanţare, cu fonduri europene sau guvernamentale
• Înfiinţarea reţelei de gaze naturale în comună, cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale şi din bugetul local.
• Eficientizarea energetică şi gestionarea inteligentă a energiei în infrastructura de iluminat public, cu finanţare din fonduri guvernamentale şi din bugetul local.
SĂNĂTATE
• Dispensar medical, în sat Mogeşti – finalizare lucrări şi dare în folosinţă.
• Dotarea unităţilor şcolare cu materiale necesare luptei împotriva coronavirusului
TINERET, CULTURĂ, SPORT
• Construire sală de sport şcolară, cu 102 locuri, în punctul „Ciocâltea II”, sat Mogeşti, comuna Slătioara, proiect cu finanţare guvernamentală şi din bugetul local
• Construire locuri de joacă pentru copii în satele Milostea, Slătioara (Cumpene) şi Goruneşti, cu finanţare din fonduri europene, guvernamentale şi din bugetul local.