duminică, mai 9, 2021
Handbal

Duminică, de la ora 11.00, Vâlcea o înfruntă pe Minaur Baia Mare. Echipei din Maramureş îi lipsesc antrenorii şi şapte piese de bază, iar la Sf. Gheorghe a făcut deja un pas greşit

234Vizualizari
După cele două victorii din meciurile cu CSM Slatina (28-25) şi Crişul Chişineu-Criş (40-23) – două echipe fără pretenţii din Liga Florilor, pentru SCM Rm. Vâlcea urmează acum partida cu Minaur Baia Mare, care va avea loc duminică, 1 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala „Sepsi Arena”, din Sf. Gheorghe. Aceasta va putea fi urmărită de iubitorii handbalului în direct pe TVR 2.
Și echipa maramureșeană se confruntă cu probleme din pricina Covid-19, având patru cazuri pozitive. Astfel, din această cauză, la Sf. Gheorghe, nu au făcut deplasarea antrenorul principal Costică Buceschi și jucătoarele Sonia Seraficeanu (extremă), Andreea Popa (centru) și ucraineanca Yaroslava Burlachenko (pivot). De asemenea, nici antrenoarea secundă, Magdalena Kovacs, nu e prezentă la turneul din această săptămână. Astfel, pe banca tehnică a echipei din Baia Mare se află doar antrenoarea cu portarii Claudia Cetăţeanu.
În plus, altre trei componente din garnitura de bază, suedeza Mikaela Massing (inter stânga), cehoaica Helena Rysankova (inter dreapta) şi brazilianca Larissa Araujo (extremă stânga), sunt accidentate. Altfel, la Sf. Gheorghe, Minaur nu poate s-o folosească nici pe ultima achiziţie, Karoline de Souza (inter stânga, 30 de ani), fostă campioană mondială cu echipa Braziliei, în 2013. În aceste condiţii, având în vedere subţirimea valorică a lotului formaţiei din Baia Mare, absenţele amintite cântăresc chiar mai mult decât cele 11 din tabăra vâlceană, ceea ce înseamnă că SCM are şanse foarte mari să-şi treacă în cont încă un succes.
În primele două meciuri jucate în această săptămână, Minaur Baia Mare a remizat surprinzător cu Rapid Bucureşti (26-26), iar apoi a învins-o, la rândul său, pe CSM Slatina (28-22).
Sursă foto: Facebook