sâmbătă, martie 6, 2021
Administrație

Dumitru Ciorîcă (Cernișoara) și alți primari din județ vor să-și facă dreptate în instanță, după ce ADI Apa Vâlcea i-a anunțat că nu le va mai băga apa și canalizarea

1.49KVizualizari

La sfârșitul anului trecut, ADI Apa Vâlcea a trimis o adresă către mai multe primării din județ, prin care le informa cu privire la modificările apărute în master planul județean de introducere a rețelelor de apă și canalizare. Printre localitățile scoase de pe lista de investiții se numără și Cernișoara, unde comunitatea așteaptă de ani buni să aibă condiții civilizate de trai. Primarul Dumitru Ciorîcă a anunțat că nu va rămâne indiferent la această decizie și va face front comun cu alți colegi din județ, pentru a-și găsi dreptatea în instanță.

„Nouă ne-au scos canalizarea de pe listă și ne-au lăsat doar apa. Eu nu cred însă asta… Păi, în momentul în care consumi 100 de mii de tone de apă într-un an, unde deversezi toată această apă menajeră?! E clar că Uniunea Europeană nu va finanța acest proiect. Cei de la Vâlcea nu ne-au motivat de ce ne-a fost scoasă canalizarea. O fi culoarea politică de vină? Ideea e că Cernișoara se numără printre localitățile cu mari probleme în ceea ce privește apa potabilă. An de an, fântânile seacă și alimentăm gospodăriile cu cisternele. Populația e disperată. Mulți și-au vândut și animalele, că nu au avut apă. E clar că nu voi sta indiferent la ceea ce se întâmplă. Voi lupta pentru comunitatea mea, care are încredere în mine”, a explicat primarul din Cernișoara, Dumitru Ciorîcă.