Fotbal Diverse

Dumitru Teleșpan, sfat către generația tânără: Pe vremea mea, fotbalul începea de la 13-14 ani. Deci, nu pierdeți nimic, chiar dacă nu jucați câteva luni bune!

858Vizualizari
Dumitru Teleșpan își aduce aminte cu o deosebită plăcere de copilăria sa, petrecută ca mulți alții, la țară, cu vitele la păscut și, bineînțeles, bătând mingea pe islaz de dimineața până seara târziu. „Mâncam pâine cu untură, beam lapte și plecam cu vitele. Uneori, le pierdeam, că jucam fotbal până uitam de ele. De fapt, toată ziua ne plăcea să stăm la joacă. Acum, văd părinți care își dau copiii la fotbal de la 4-5 ani. Mulți dintre specialiști spun că nu e tocmai normal, deoarece atunci când vor trebui să joace cu adevărat fotbal sunt deja plictisiți. Pe vremea mea, fotbalul organizat începea pe la 12-13-14 ani. Înțeleg bine situația. Să știți că, acum, chiar dacă micuții fotbaliștii nu mai fac jumătate de an de antrenamente sau chiar mai mult, nu e nicio pierdere. Sunt tineri! La vârsta lor, totul se recuperează foarte rapid. Important e să ne gândim la sănătate, pentru că fotbal poți juca și noaptea”, a precizat Dumitru Teleșpan.
Acesta a fost impresionat și cât de mult s-a schimbat viața de pe străzile din Râmnic, în condițiile în care, până acum o lună și jumătate, la orice oră din zi, erau pline. „Chiar am rămas surprins cât de goale pot fi străzile. Am ieșit extrem de rar din casă și, recent, chiar am observat asta. E o situație delicată… Oricum, nu văd cum ar începe nici școala, chiar dacă unii vorbesc despre asta. Cei mici nu se pot proteja și, prin urmare, riscul e mare! Va urma o perioadă destul de lungă de autoizolare. Mie mi-e dor rău de fotbal. Am stat atât de mult în casă, că mă dor oasele foarte mult. Mai ales că sunt obișnuit cu mișcarea. Dacă cineva ne-ar fi spus acum un an că s-ar putea întâmpla asta, nu l-am fi crezut niciodată. E un moment greu, dar depinde doar de noi dacă vrem să trecem mai repede peste asta”, a mai spus Dumitru Teleșpan.