joi, februarie 29, 2024
Sporturi

După 15 ani, Vâlcea are, din nou, un atlet la Jocurile Olimpice de vară. „Mi-am îndeplinit visul!”

1.09KVizualizari

În vara anului viitor, Tokyo va găzdui a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Printre cei care s-au calificat la această competiţie se numără şi atletul vâlcean Alin Firfirică, legitimat la Steaua Bucureşti. În 2018, el a fost declarat atletul anului în România, iar, luna aceasta, a făcut baremul pentru Olimpiada din Japonia, cu 67,32 metri, la aruncarea discului, la o întrecere desfăşurată în Polonia.
Alin Firfirică e primul vâlcean, de la Ionela Târlea până în prezent, care a reuşit această performanţă deosebită, de a participa la JO. În 2004, la ediţia de vară care a avut loc la Atena, Ionela câştiga medalia de argint şi, implicit, titlul de vicecampioană olimpică, la proba de alergare 400 de metri.

Alin Firfirică: „Până la urmă, am reuşit să-mi împlinesc visul. Am ratat la mustaţă Jocurile Olimpice de acum 4 ani. Atunci, am făcut baremul la scurt timp după începerea competiţiei. A fost un mare ghinion, aş spune… Acum, mă antrenez intens şi pentru Mondialele din Qatar. Am fost felicitat de foarte multă lume pentru performanţa mea. Următorul vis, dacă tot am ajuns aici, va fi să câştig o medalie la Olimpiadă. Oricum, mai am multe de spus în acest sport. E o probă longevivă, cu sportivi care au participat şi după 40 de ani. Iar eu am doar 24 de ani, deci, în primul rând, e important să fiu ferit de accidentări”.