miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Diverse

După 43 de ani de activitate ca profesor, Vali Grigorescu iese la pensie. Declarație fantastică: „Copiii din ziua de azi nici măcar nu știu să cadă corect. E grav ce se întâmplă!”

557Vizualizari
Vali Grigorescu, președintele clubului Flacăra, este de 43 de ani profesor de Educație Fizică și Sport, unul dintre cei mai apreciați din zona Horezu. Anul acesta, el va ieși la pensie din învățământ, însă va continua să se ocupe de clubul din Treapt, de care îl leagă amintiri deosebite. Președintele de la Flacăra Horezu spune că, de la an la an, copiii sunt tot mai puțin interesați de a face mișcare, iar atunci când intră pe un teren de sport riscă să se accidenteze.
„Acum 20, 30, 40 de ani, toți copiii făceau mișcare multă zi de zi. jucau șotronul, alergau, se plimbau pe dealuri, prin păduri și se implicau în foarte multe jocuri interactive. Acum, toți vin la sport după ce au rupt canapeaua stând la televizor, telefon sau tabletă. Știți ce înseamnă asta? Că, atunci când sunt pe teren, nici măcar nu mai știu cum să pice corect în urma unei ciocniri și riscă foarte multe accidentări. Dacă statul nu va demara un program național foarte bine definit în ceea ce privește sportul juvenil, va fi jale mare! Nici măcar bază de selecție nu mai ai! Trebuie să cauți peste tot copii talentați… Și când se împiedică și cade, un copil plânge acum de zici că s-a întâmplat ceva grav… Nu se ridică să meargă mai departe, cu ambiție. Cei mici au devenit foarte sensibili, tocmai din cauza faptului că sunt preocupați foarte mult de activități care nu implică mișcarea”, ne-a declarat Vali Grigorescu, profesor de Educație Fizică și Sport și președinte la Flacăra Horezu.