miercuri, martie 3, 2021
Handbal

După aproape cinci luni de absenţă, Iryna Glibko a revenit pe teren chiar de ziua sa. Dar n-a avut noroc de o aniversare fericită!

308Vizualizari

• ucraineanca a fost utilizată câteva minute în derbiul cu CSM Bucureşti, de joia trecută

Spre deosebire de CSM Bucureşti, staff-ul tehnic de la SCM Rm. Vâlcea a putut conta pe toate componentele lotului în derbiul Ligii Florilor, de joia trecută. Antrenorul Florentin Pera le-a avut din nou la dispoziţie pe portăriţa Marta Batinovic şi pe conducătoarea de joc Alicia Fernandez Fraga, dar şi pe Iryna Glibko. Aceasta a fost utilizată doar câteva minute şi n-a avut nicio realizare cât timp s-a aflat pe teren.
Cel mai probabil, Irynei Glibko i s-a oferit şansa să joace datorită faptului că era ziua sa (handbalista de la SCM împlinind vârsta de 31 de ani chiar joi, 18 februarie), iar oficialii au vrut să-i facă o bucurie. De altfel, înainte de meci, pe pagina de Facebook a clubului vâlcean, a fost postat şi un mesaj de felicitare la adresa ucrainencei: „Astăzi, o sărbătorim pe jucătoarea noastră, Iryna Glibko, ocazie cu care îi urăm multă sănatate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! LA MULȚI ANI, IRYNA!”.

Dublu ghinion pentru Vâlcea, la aruncările de la 7 metri

În altă ordine de idei, de menţionat mai este faptul că, în derbiul cu CSM Bucureşti, de săptămâna aceasta, pe care SCM Rm. Vâlcea l-a pierdut surprinzător, cu scorul de 27-22, echipa din Sala Traian a beneficiat de cinci aruncări de la 7 metri. Din păcate, doar trei dintre ele au fost transformate în gol, două de Ewgenija Minevskaja, iar una de Kristina Liscevic.
Fiecare dintre cele două jucătoare amintite a ratat câte o lovitură, în momente-cheie ale meciului. Nemţoaica – spre finalul primei reprize, la scorul de 9-9, când Jelena Grubisic a apărat şutul său, iar sârboaica – după pauză, la 17-12 pentru CSM Bucureşti, când mingea trimisă cu boltă a trecut pe deasupra Clarei Preda, dar a lovit transversala şi a fost reţinută apoi de tânărul portar al echipei din Capitală.