luni, martie 30, 2020
Administrație

După ce a asfaltat 30 de kilometri de drumuri, Ilie Boiangiu pregăteşte un nou proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Grădiştea

45Vizualizari
La Grădiştea, primarul Ilie Boiangiu a depus mereu eforturi pentru a le oferi locuitorilor posibilitatea de a circula pe drumuri cât mai bune. În acest sens, în mandatele anterioare, alesul PNL a asfaltat peste 30 de kilometri, cu finanţare europeană, guvernamentală sau din bugetul local. Pentru ultimul proiect, Ilie Boiangiu a obţinut finanţare în vara anului 2017, prin PNDL 2. Investiţia aprobată de Ministerul Dezvoltării a avut o valoare totală de aproximativ 9 milioane de lei, recepţia tehnică a lucrărilor fiind programată în această primăvară. Cu fonduri de la Guvern, liberalul a asfaltat 16 artere din comună, în lungime totală de 9,5 kilometri.
„În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, mai avem încă multe lucruri de făcut, deoarece reţeaua de drumuri a comunei e foarte mare, peste 60 de kilometri, aşa că nu am putut să asfaltăm toate arterele. Până în prezent, în cei 16 ani ca primar, am asfaltat în jurul a 30 de kilometri. Când se va da drumul la PNDL 3, vom depune cu siguranţă un nou proiect pentru modernizarea unor drumuri. Aşa cum am mai anunţat, tot de la Guvern, vrem să mai obţinem fonduri şi pentru introducerea reţelei de distribuţie a gazelor naturale, cu 30 de milioane de lei, urmând a realiza 34 de kilometri”, a subliniat Ilie Boiangiu.

La începutul anului, comuna Grădiştea a primit aproape 60 la sută din drepturile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora

În încheiere, primarul din Grădiştea s-a referit şi la bugetul pe care l-a primit la începutul anului de la Guvern. „Suntem mulţumiţi că pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora ni s-au alocat mai mult de jumătate din banii necesari, adică aproape 60 la sută, cu promisiunea că vom mai primi restul la rectificarea din vară. Pe de altă parte, e bine şi că, pentru 2020, fondurile pentru oameni nevoiaşi au fost repartizate într-un cont separat, asttfel că se va şti exact câţi bani am primit şi câţi am cheltuit. Noi nu vom putea vira alţi bani acolo, dacă acel cont se va goli, din cauză că ar fi ilegal. Statul se va ocupa de plata drepturilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora. La Grădiştea, aproape 60 de oameni beneficiază de aceste drepturi”, a încheiat primarul PNL, Ilie Boiangiu.