vineri, martie 5, 2021
Handbal

După ce Olimpiada de vară din Japonia a fost amânată pentru 2021, IHF a reprogramat turneele preolimpice de handbal feminin

158Vizualizari
Săptămâna trecută, Japonia a informat lumea sportului mondial că nu va mai putea găzdui Jocurile Olimpice de vară, care erau programate în perioada 24 iulie – 9 august, la Tokyo, iar Comitetul Internaţional Olimic (CIO) şi-a dat imediat acordul ca ediţia din acest an să fie amânată pentru 2021. Imediat după anunţul făcut de premierul nipon, Shinzo Abe, şi Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a luat decizia de a amâna turneele feminine de calificare la Olimpiadă, la care urma să participe şi naţionala României.
Aşa cum se cunoaşte, iniţial, meciurile trebuiau să aibă loc în perioada 20-22 martie, dar apoi au fost reprogramate pentru luna iunie, într-un interval de timp încă neanunţat. Nici acum nu se ştie exact când se vor desfăşura cele trei turnee preolimpice, deoarece totul depinde de cât va mai dura pandemia de coronavirus.
Tricolorele se vor bate pentru a ajunge la Tokyo în toamnă sau tocmai în primăvara anului viitor
În bătălia pentru Tokyo, reprezentativa de handbal feminin a ţării noastre se va duela cu Norvegia, Muntenegru şi Thailanda, într-o competiţie care va fi găzduită de Podgorica. Interesant e faptul că dacă ameninţarea de Covid-19 nu se va încheia până în toamnă, iar turneele de calificare nu vor mai avea loc în 2020, ci în primăvara anului viitor (există şi această variantă, din păcate!), Coreea de Nord, prima echipă care trebuia să facă parte din grupa României, ar putea solicita, din nou, să ia startul. Mai ales că, în ianuarie, a avut motive justificate de a contramanda participarea: epidemia de coronavirus. În orice caz, din punct de vedere calitativ, nici Thailanda, nici Coreea de Nord, nu vor conta în lupta pentru calificare la Jocurile Olimpice.
Sursă foto: Facebook FRH