duminică, mai 9, 2021
Politică

După decapitarea lui Andrei Gheorghiu, USR PLUS Vâlcea va mai lua 5-6 % la parlamentare. Alianța a pierdut singurul lider cunoscut, cu bune, cu rele

521Vizualizari
Conducerea centrală a USR PLUS a luat decizia de a nu valida candidatura pentru alegerile parlamentare a lui Andrei Gheorghiu, fost candidat la funcția de primar al Râmnicului. Oarecum, decizia era așteptată, de vreme ce tânărul președinte nu a rupt deloc gura târgului pe 27 septembrie, când scorul obținut de alianța sa a fost de 7,55 % (peste cel național, de 6,7 %, însă cu mult sub cel din alte orașe). Și, ca număr de voturi, doar 2500! Puțin, mult prea puțin…
Ideea de bază nu e asta, ci faptul că urmează alegerile parlamentare, de pe 6 decembrie – conform programării actuale. Iar timpul este prea scurt pentru ca alianța să mai poată forma un nou lider carismatic, care să obțină un procent bun la Vâlcea. Pe Andrei Gheorghiu, nu munca de pe teren l-a tras în jos și nici că și-a angajat străbunici și pisici la partid, ci faptul că nu a avut pe lângă el profesioniști de campanie, acei „teroriști” mediatici care au rupt Internetul în două, la orice oră din zi și din noapte, pentru PNL, PSD și PER. Într-o luptă mizerabilă pentru putere, când mâncai la micul dejun aceste trei partide, de nu mai puteai respira când deschideai feisbucul și frigiderul, Andrei Gheorghiu a fost eliminat încă din start din ecuație. Iar tinerii, grupul său țintă, au votat, dar pe net, cu like-uri!
Va mai trece timpul până când generația tânără să conștientizeze că ea contează cel mai mult! Plus că Andrei Gheorghiu nu a avut un program clar, pe obiect, ci doar pe bâjbâite. Singurul punct forte al său a fost bunul simț. Din acest punct de vedere, avem nevoie de oameni ca el. De aceea, e foarte important ca acesta să rămână în partid și să învețe atât din greșelile sale, dar, mai ales, să-și aleagă o altă echipă. O cu totul altă echipă!
Fără el la parlamentare, USR PLUS nu va împușca mai mult de 5-6 la sută, adică mult mai puțin decât ar trebui… Andrei Gheorghiu, ca imagine, făcea 80 la sută din alianță!