luni, martie 30, 2020
Handbal

E OFICIAL! Supercupa României, dintre SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti, va avea loc la Braşov, pe 25 august

101Vizualizari

În această săptămână, FRH a anunţat unde vor avea loc cele două meciuri din cadrul Supercupei României la handbal, în speţă, cel al fetelor şi cel al băieţilor. Astfel, oficialii din Capitală au decis ca partidele programate pentru duminică, 25 august, să se dispute la Braşov, o locaţie neutră pentru toate cele patru echipe ce vor fi prezente la acest „cuplaj de cinci stele”.

Meciul fetelor va începe la ora 17.30 şi va fi precedat de cel al băieţilor, de la 14.30

Aşa cum se cunoaşte, la feminin, campioana ţării, SCM Rm. Vâlcea, se va duela cu câştigătoarea Cupei României, CSM Bucureşti, acesta urmând a fi primul duel dintre cele două rivale din viitorul sezon competiţional. Partida fetelor va începe la ora 17.30.
La masculin, se vor înfrunta echipele Dinamo Bucureşti (campioana en-titre, care e antrenată de Ştefan Constantin, fost tehnician la HCM Rm. Vâlcea, în urmă cu trei sezoane) şi Poli Timişoara (câştigătoarea Cupei României). Meciul băieţilor e programat înaintea celui feminin, de la ora 14.30.
În condiţiile în care şansele ca Râmnicul să organizeze în Sala Traian cele două meciuri din cadrul Supercupei României erau extrem de reduse, oficialii de la SCM nici nu au mai avansat până la urmă vreo ofertă pentru a găzdui evenimentele din 25 august. Astfel, oficialii din Capitală au decis ca partidele să se dispute la Braşov, cealaltă variantă luată în calcul de FRH fiind oraşul Cluj-Napoca.

Florentin Pera a intuit faptul că Supercupa se va disputa pe teren neutru

Din punct de vedere al locaţiei, aşa cum a remarcat, la un moment dat, chiar şi antrenorul principal al SCM-ului, Florentin Pera, măcar e bine că derbiul cu CSM Bucureşti se va disputa pe teren neutru, nu în Capitală, cum s-a întâmplat anul trecut. În acest caz, şansele de victorie ar fi oarecum egale. „Ar fi bine ca vara aceasta Supercupa să se joace la Rm. Vâlcea, ca să existe un pic de presiune şi pe CSM Bucureşti, atâta timp cât meciul de anul trecut a avut loc în Capitală. Dar, nu cred că va fi în Sala Traian! Deşi ne-am exprimat disponibilitatea în acest sens, pentru a găzdui Supercupa, şansele noastre sunt minime. Probabil că se va juca pe teren neutru”, a declarat Pera, în urmă cu două săptămâni. Şi iată că a avut dreptate!
În Supercupa României din august 2018, deşi a pornit din postura de outsideră, SCM Rm. Vâlcea a reuşit să obţină o victorie de senzaţie (cu scorul de 33-31, după prelungiri), în faţa cvadruplei campioane a ţării, CSM Bucureşti, astfel că şi-a trecut în palmares primul trofeu din istorie. „Municipalele” speră să repete isprava de anul trecut şi vara aceasta, când vor fi cotate, din nou, cu şansa a doua la câştigarea meciului.