marți, aprilie 7, 2020
Fotbal Național

Echipa lui George Popolan a trăit „momentul zero”! Zero goluri încasate într-un meci din Liga a III-a!

68Vizualizari

Sâmbăta trecută, în cea de-a 9-a etapă din acest sezon, Viitorul Dăeşti a regăsit, în sfârşit, drumul spre succes pe teren propriu, în partida pe care a disputat-o, pe cochetul stadion de la Fedeleşoiu, împotriva echipei ACS Poli Timişoara. Formaţia antrenată de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă s-a impus cu scorul de 2-0 (după 1-0, la pauză) şi a urcat astfel pe locul 5 în clasamentul Seriei a IV-a. După opt etape în care a marcat, dar a şi primit goluri „într-o veselie”, dăeştenii au trăit, cu acest prilej, „momentul zero”. Adică, zero goluri încasate într-un meci din Liga a III-a.

George Neacşu a deschis scorul în ultimul minut al primei reprize

ACS Poli Timișoara a avut prima ocazie de gol a meciului, în minutul 10, când un șut din colțul careului de 16 metri a fost respins, cu un plonjon spectaculos, în lateral, de portarul Alex Marinoiu. Dăeştenii au replicat imediat! În minutul 16, după o lovitură liberă executată de Florin Costea, de la 18 metri, lateral stânga, Robert Pârvu a reluat mingea cu capul, pe spate, din 8 metri, de puțin pe lângă stâlpul porții. Peste doar trei munute, a urmat o nouă ocazie pentru Viitorul Dăești: după o fază prelungită de atac, mingea a ajuns în colțul careului de 6 metri, la Andrei Dima, care a șutat mult peste transversală. Ulterior, în minutul 24, fotbaliștii lui George Popolan au avut o altă şansă monumentală de gol: după o pasă în adâncime, George Neacșu a rămas singur cu portarul advers, la 6 metri, dar a șutat în acesta, iar apoi fundașii timișoreni au îndepărtat pericolul. Prima „boabă” a picat când nu se mai aştepta nimeni, în mintutul 45, când Viitorul Dăești a deschis scorul prin George Neacșu, care a trimis mingea în plasă, din 5 metri, după o centrare a lui Octavian Vasile: 1-0.

Florin Costea a adus liniştea în tabăra vâlceană imediat după pauză

În repriza secundă, elevii lui Mangalagiu şi Giurcă au avut un start fulminant şi s-au desprins la 2-0 în minutul 50, printr-un gol semnat de Florin Costea, care a înscris cu capul, din 5 metri, după o centrare perfectă a aceluiași Octavian Vasile (FOTO – la minge). În minutul 64, ACS Poli Timişoara a avut o ocazie rarisimă: unul dintre elevii lui Silviu Bălace a scăpat singur spre poarta vâlcenilor, dar a fost blocat la 6 metri de Alex Marinoiu, care i-a luat practic mingea din picior. Până la final, nu s-a mai consemnat nicio oportunitate clară de gol la niciuna dintre porţi, iar Viitorul Dăeşti a bifat astfel un succes de care avea mare nevoie.
În acest duel, staff-ul tehnic al echipei vâlcene a trimis pe teren următorii jucători: Alex Marinoiu – Octavian Vasile, Alin Bucei, Bogdan Lăzărescu, Leo Săraru (Marian Roşianu ’87), Gabriel Rizea, Andrei Dima, Lucian Iordache, Robert Pârvu (Ionuţ Marian ’84), George Neacşu (Ştefan Paşoi ’81), Florin Costea (Raul Horumbă ’75).