marți, aprilie 13, 2021
Fotbal Național

Echipa lui Ştefan Nanu, CSM Deva, singura din Seria 7 care a beneficiat de trei goluri la „masa verde”

136Vizualizari
Pe 14 noiembrie, s-a tras cortina în Seria 7 din Liga a III-a, care a adunat la start doar 10 echipe. Aşa cum era de aşteptat, sezonul a fost unul atipic, din cauza Covid-19, astfel că multe meciuri au fost amânate şi reprogramate, deoarece mai mulţi fotbalişti din loturile grupărilor participante au fost depistaţi pozitiv. Până la urmă, una dintre partide a şi fost decisă la „masa verde”, cu scorul de 3-0.
Singura formaţie din Seria 7 care a beneficiat de o victorie prin forfait este chiar trupa antrenată de Ştefan Nanu, CSM Deva, în meciul de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, din etapa 5-a. Iniţial, meciul a fost programat pe 9 octombrie, dar nu s-a putut disputa din pricina cazurilor de Covid-19 de la gruparea din judeţul Sibiu. Ulterior, pe 27 octombrie, a fost rândul oficialilor din Hunedoara să anunţe că nu pot juca, deoarece se confruntă cu persoane depistate pozitiv cu virusul provenit din China. Culmea, în această situaţie, regulamentul FRF pentru perioada de pandemie (unul destul de incorect, aşa cum am mai afirmat, contestat vehement şi de multe grupări de Liga a II-a!) prevede ca prima echipă care se face vinovată de nedisputarea meciului să piardă la „masa verde”.
În rest, niciun alt meci din Seria 7 nu a mai fost decis prin forfait, chiar dacă alte nouă au fost reprogramate din pricina cazurilor pozitive de Covid-19. Practic, doar în etapele 3, 4, 9 şi 10 s-au disputat toate cele cinci partide din cadrul acestora. Runda cu cele mai multe amânări a fost a 7-a, când au avut loc doar două jocuri la termenul stabilit iniţial.