vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

Egalul de la Buzău, mare cât o înfrângere pentru campioanele en-titre! Handbalistele vâlcene simt tot mai mult în ceafă răsuflarea „tigroacelor” din Capitală

215Vizualizari

La Buzău, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu două luni, când SCM Rm. Vâlcea a pierdut la Bistriţa, campioanele en-titre n-au fost deloc în apele lor. Multe dintre jucătoarele care au intrat pe teren au părut că se află într-un… blocaj, iar dovada a fost aceea că formaţia noastră n-a reuşit să se desprindă în învingătoare, deşi a avut chiar şi patru goluri în plus peste adversare. De această dată, nici apărarea n-a mai fost la înălţime, s-au încasat goluri mult prea uşor! Păcat pentru acest semi-eşec, care le face pe vâlcence să mai aibă aproape zero şanse de a repeta isprava din sezonul trecut, de a câştiga titlul naţional.
În acest moment, dacă FRH va menţine decizia de excludere din campionat a Coronei Braşov, SCM Rm. Vâlcea mai are doar un punct avans faţă de principala rivală, CSM Bucureşti (diferenţa ar fi de trei puncte dacă formaţia de la poalele Tâmpei va activa în continuare). Astfel, elevele lui Florentin Pera aşteaptă acum cu teamă meciul direct din Capitală, care va avea loc la finele lunii februarie. În cazul unei înfrângeri, doar un pas greşit al bucureştencelor le-ar mai putea oferi bucuria de a câştiga un nou trofeu. O altă sincopă a „tigroaicelor” ar fi totuşi posibilă, având în vedere cât de echilibrat este sezonul actual al Ligii Florilor.

SCM Gloria Buzău poate decide titlul şi în sezonul acesta!

De altfel, chiar şi week-end-ul trecut, formaţia din Capitală a avut, la rândul ei, un meci greu la Slatina, în fieful unei echipe inferioare Buzăului, unde elevele vâlcencei Victorina Bora au oferit o replică pe măsură şi le-au dat emoţii serioase bucureştencelor. Diferenţa mică de la final vorbeşte de la sine despre acest aspect, Cristina Neagu & Co. câştigând doar cu 29-27 (după 14-11, la pauză). Slătinencele au condus cu 6-3 în prima repriză, dar au cedat încet-încet iniţiativa.
Altfel, de amintit este şi faptul că, în sezonul trecut, SCM Gloria Buzău a fost echipa care a trimis practic titlul la Rm. Vâlcea, prin victoria de senzaţie obţinută în faţa fetelor de la CSM Bucureşti (29-21), în etapa a 24-a a Ligii Florilor. Rămâne de văzut dacă elevele lui Ovidiu Mihăilă vor reuşi acest lucru şi în campionatul actual, meciul de pe teren propriu cu CSM Bucureşti fiind programat pe 29 ianuarie, în etapa a 15-a. Dacă „tigroaicele” vor învinge, atunci locul 1 se va decide în februarie, în meciul direct dintre CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea