miercuri, decembrie 6, 2023
Handbal

EHF va schimba sistemul de desfăşurare a Ligii Campionilor. Cum vor fi împerecheate cele 16 echipe în optimi?

1.47KVizualizari

• Vipers Kristiansand este echipa care va avea cele mai multe meciuri decise la „masa verde” şi e principala „vinovată” de modificarea sistemului competiţional

Sezonul actual al Ligii Campionilor a fost unul cu multe probleme, din cauza Covid-19, numeroase meciuri fiind amânate. Acestea vor fi decise până la urmă la „masa verde”, iar cluburile au fost anunţate deja de EHF cum se va proceda mai departe.
Vipers Kristiansand este echipa care va avea cele mai multe meciuri stabilite prin forfait. Până în prezent, când mai sunt doar trei săptămâni până ce va trage linie peste prima fază a grupelor, formaţia din Norvegia nu a disputat decât şase meciuri (!!!), din totalul de 14. Nordicelor le va fi imposibil să le mai joace pe toate celelalte opt, ceea ce înseamnă că varianta schimbării sistemului competiţional al Ligii Campionilor este mai mult decât sigură!
Şi SCM Rm. Vâlcea va avea două partide decise la „masa verde”, cu 10-0. Cel mai probabil, pe una (cea de pe teren propriu, cu Podravka Koprivnica) – o va pierde, iar pe cealaltă (cu Borussia Dortmund, din deplasare) – o va câştiga.
În aceste condiţii, pentru a le oferi tuturor echipelor o şansă egală de a accede în sferturi, EHF a hotărât ca niciuna dintre cele 16 să nu mai fie eliminată după desfăşurarea celor 14 etape din grupe. Astfel, toate participantele vor accede în optimi, unde se vor înfrunta în sistem încrucişat, în funcţie de poziţia ocupată: A1 – B8, B1 – A8, A2 – B7, B2 – A7, A3 – B6, B3 – A6, A4 – B5, B4 – A5.
Aşa cum se observă, dacă va termina pe 6 în Grupa B, pentru echipa antrenată de Florentin Pera nu se schimbă însă deloc situaţia, deoarece se va duela tot cu locul 3 din Grupa A, la fel ca în vechiul sistem competiţional.