marți, martie 2, 2021
Handbal

EHF vrea să schimbe modalitatea de continuare a Ligii Campionilor. Toate cele 16 echipe vor evolua în optimi. Iată cum se va alcătui „ţintarul” din faza eliminatorie!

381Vizualizari
Odată cu implementarea noului sistem de omologare a meciurilor, prin care unele echipe ar putea pierde nişte jocuri la „masa verde”, din pricină că au avut cazuri de Covid-19 în lot, EHF e tentată să schimbe şi modalitatea de continuare a Ligii Campionilor la handbal feminin. Astfel, pentru a le oferi tuturor echipelor o şansă egală de a se califica în sferturi, niciuna dintre cele 16 participante nu va mai fi eliminată după desfăşurarea celor 14 etape din grupe. Astfel, toate vor accede în optimi, unde se vor înfrunta în sistem încrucişat, în funcţie de poziţia ocupată: A1 – B8, B1 – A8, A2 – B7, B2 – A7, A3 – B6, B3 – A6, A4 – B5, B4 – A5.

Vechiul sistem competiţional ar putea să nu mai fie valabil, din cauza numeroaselor partide amânate

„Până acum, se ştia că primele două clasate din fiecare grupă vor accede direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca un baraj de recalificare, în sistem încrucişat, locul 3 cu locul 6 şi locul 4 cu locul 5. Ultimele două clasate din grupe erau eliminate automat din competiţie. EHF a renunţat la această formulă, iar, după încheierea tuturor meciurilor din grupe, toate cele 16 echipe vor merge în faza următoare, în care se vor înfrunta tot în sistem încrucişat: locul 1 cu locul 8, 2 cu 7, 3 cu 6 şi 4 cu 5. Aşadar, nicio grupare nu va mai accede direct în sferturi, iar ultimele două clasate nu vor mai fi eliminate după grupe. Practic, li se va acorda tuturor echipelor o şansă în plus pentru a se califica în sferturi, în ideea de a exista mai multă sportivitate, dacă vor fi meciuri decise la «masa verde»”, ne-a declarat preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu.

SCM Rm. Vâlcea are nevoie de o clasare cât mai bună, pentru a întâlni o adversară mai accesibilă

Intenţia EHF de modificare a sistemului competiţional al Ligii Campionilor este reliefată şi în înştiinţarea trimisă pe adresa de e-mail a clubului vâlcean. „«În timp ce eforturile de reprogramare a meciurilor amânate s-au intensificat în ultimele săptămâni, s-a lucrat la o procedură pentru a se găsi cele mai bune soluţii în cazul în care partidele amânate nu se vor putea disputa totuşi până pe data de 14 februarie. În cazul în care acest lucru devine o necesitate, Comitetul Executiv al EHF a dat Departamentului de Competiţii al Biroului EHF mandatul pentru a stabili următorii paşii care trebuie să fie parcurşi. În cazul în care există meciuri din faza grupelor care nu se vor putea disputa până pe 14 februarie, toate cele 16 cluburi din grupe vor fi calificate în optimi”, se spune în înştiinţarea primită de la EHF. Iar cum este aproape imposibil să se mai joace toate meciurile până pe 14 februarie, sistemul cu 16 echipe în optimi ar putea fi pus până la urmă în aplicare”, a mai adăugat Florin Verigeanu.
În aceste condiţii, indiferent de poziţia pe care SCM Rm. Vâlcea o va ocupa în ierarhia Grupei B, echipa antrenată de Florentin Pera ar avea asigurată prezenţa în faza următoare a competiţiei. Handbalistele din Sala Traian trebuie să ocupe însă o poziţie cât mai înaltă, pentru a da peste nişte adversare mai accesibile din Grupa A.