vineri, februarie 26, 2021
Diverse

Elevii din Câineni au făcut două fapte bune într-o singură acțiune: au salvat natura de tone de deșeuri și au ajutat copiii fără copilărie

233Vizualizari
Elevii de gimnaziu din comuna Câineni au avut până acum mai multe acțiuni ample de ecologizare. Doar pe raza localității au reușit să strângă tone de mizerie (peturi, ambalaje și alte materiale reciclabile). Scopul acțiunii a fost acela de ecologizare a zonelor verzi și, totodată, de ajutare a copiilor fără copilărie, prin intermediul Asociației condusă de Eusebiu Predonescu. Reacția celor mici a fost uluitoare: „Am adunat bidoane, sticle, multe mizerii. Să le fie rușine că aruncă pe aici tot ceea ce nu le mai trebuie. Toți cei care vin pe la noi să facă chefuri aruncă toate ambalajele de care nu mai au nevoie. Noi, cei care locuim în Câineni, nu ne place deloc asta. Iubim natura și vrem să o îngrijim!”. Tot ceea ce a fost strâns a fost dus la un centru de prelucrare a deșeurilor, iar banii obținuți vor ajuta alți copii care provin din familii defavorizate.
Primarul Ion Nicolae a fost impresionat de spiritul de solidaritate al copiilor din Câineni și, pe viitor, se gândește să le ofere premii tuturor celor participă la aceste acțiuni. „Țin să îi felicit pe copii! Ne-au arătat nouă, adulților, că nu prea suntem responsabili în acțiunile noastre”, a spus Ion Nicolae.