marți, iulie 7, 2020
Handbal

Emmanuel Mayonnade (antrenor Metz Handball), cel mai bun din Europa! Echipa franceză va fi adversara Vâlcii în sferturile Ligii Campionilor

187Vizualizari
Pe lângă cele 45 de jucătoare care au concurat pentru un loc în „echipa stelelor” din Liga Campionilor, EHF a ales şi cel mai bun antrenor al competiţiei, titlu pentru care au concurat cinci tehnicieni. Primul loc a revenit, aşa cum era de aşteptat, francezului Emmanuel Mayonnade, de la Metz Handball – nimeni alta decât viitoarea adversară a SCM-ului din sferturile Ligii Campionilor. Acesta a adunat 6.927 de voturi şi i-a depăşit pe Jesper Jensen (Team Esbjerg), Gabor Danyi (Audi ETO Gyor), Ambros Martin (Rostov pe Don) şi Laurent Beazeau (Brest Bretagne). Tânărul tehnician care va împlini vârsta de 37 de ani pe 12 iunie şi-a păstrat astfel „titlul” cucerit vara trecută, când a fost desemnat, de asemenea, cel mai bun antrenor din Liga Campionilor.

La finele anului trecut, francezul a devenit campion mondial cu naţionala Ţărilor de Jos

Aşa cum se cunoaşte, la sfârşitul anului trecut, Emmanuel Mayonnade a reuşit să devină campion mondial la timona naţionalei Ţărilor de Jos (fosta Olanda), pe care a condus-o spre marele trofeu la turneul final desfăşurat în Japonia, în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2019.
Sezonul actual al Ligii Campionilor încă nu s-a încheiat oficial, din cauza pandemiei de coronavirus. Competiţia s-a întrerupt după meciurile din Main Round, chiar înainte de desfăşurarea sferturilor de finală. Acestea au fost reprogramate de EHF pentru toamnă, mai precis pentru 3 septembrie, dar nu vor mai avea loc tur-retur, ci într-o singură manşă, la Budapesta, adică în acelaşi oraş unde se va disputa ulterior şi Final Four-ul competiţiei, care a fost fixat pentru 5-6 septembrie.