Fotbal Național

Erik Lincar, noul antrenor al echipei „U” Cluj. Microbiştii vâlceni îşi aduc aminte cu mare plăcere de acesta

196Vizualizari
„U” Cluj a ratat din nou – pentru a treia oară consecutiv – obiectivul de a promova în Liga I, la finele unui sezon în care echipa ardeleană nu a prins nici măcar play-off-ul în Liga a II-a. Marţi, 11 mai, oficialii de pe Cluj Arena au anunţat că au ajuns la un acord cu antrenorul Costel Enache, pentru încheierea colaborării. Imediat după despărţire, acesta a postat un mesaj pe Facebook, „pentru Șepcile Roșii și pentru Peluza 2”: „Sunt mândru că am făcut parte din spiritul vostru! Cu regretul că nu am simţit energia voastră la meciuri, vă mulțumesc pentru sprijin şi pentru colaborare! Hai U!”, a transmis Costel Enache.
După doar o zi, „U” Cluj a dat publicităţii şi numele noului tehnician principal, care va fi Erik Lincar (42 de ani). Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă precum Universitatea Cluj, o echipă iubită în întreaga Românie și îmi doresc cu ardoare să evoluăm la nivelul Ligii 1”, a spus antrenorul originar din Oradea.

În 2012, Erik Lincar a promovat-o pe Damila Măciuca în Liga a II-a

Acesta e foarte cunoscut în rândul microbiştilor vâlceni, din perioada în care a pregătit-o pe Damila Măciuca (formaţie cu care a promovat din Liga a III-a, în Liga a II-a, în 2012). Ulterior – în două rânduri – el s-a aflat şi la timona echipei CSM Rm. Vâlcea, după ce s-a produs „rocada” din Zăvoi, probabil unică la nivel mondial, dintre Cătălin Rufă şi Dan Niţu (din cauza căreia fostul senator PNL a avut doar de pierdut, datoriile din trecut preluate de la omul de afaceri din Ilfov provocând până la urmă şi desfiinţarea clubului).
Erik Lincar a pregătit-o ultima oară pe Turris-Oltul Tr. Măgurele (pe care a şi promovat-o în Liga a II-a, în 2019), de unde a fost demis însă după etapa a 11-a a sezonului actual, din pricina rezultatelor slave. Aşa cum se cunoaşte, în stagiunea precedentă, cu acesta la timonă, teleormănenii au ratat dramatic promovarea în Liga I, după ce au fost egalaţi de Rapid Bucureşti în minutul 90+7, în ultimul meci din play-off.
Pe lângă Damila Măciuca şi Turris-Oltul Tr. Măgurele, fostul antrenor din Zăvoi a mai reuşit o promovare din Liga a III-a în Liga a II-a şi cu Callatis Mangalia (în 2011). Altfel, de menţionat mai este faptul că, la „U” Cluj, Erik Lincar îl va avea la dispoziţie şi pe tânărul fundaş vâlcean Victor Dican (20 de ani).
Sursă foto: Facebook FC Universitatea Cluj