marți, octombrie 27, 2020
Sporturi

Eugen Petruş, cel mai iubit antrenor de box din toate timpurile, va fi omagiat într-o supergală, în Sala Traian. Toţi campionii României vin la Vâlcea!

1.29KVizualizari

Eugen Petruş este o icoană a sportului vâlcean. De fapt, de numele lui se leagă primele mari performanţe ale boxului de sub Capela. Doar când îi rosteşti numele, te trec fiorii! Pe 26 octombrie, în Sala „Traian”, se va desfăşura o competiţie comemorativă, de cel mai nivel înalt nivel, la care intrarea va fi liberă. Printre cei care se vor ocupa de buna desfăşurare a evenimentului se numără şi fostul său elev, Mihai Barbu, medaliat pe plan naţional şi, mai apoi, campion intercontinental în kickboxing.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate 12 meciuri de amatori

„La această gală de anvergură naţională, vor fi invitaţi toţi cei care l-au cunoscut, din Vâlcea şi din ţară, dar și toţi iubitorii boxului. Pentru mine, Domn Profesor a fost cel care m-a făcut să ajung în sportul de performanţă. Chiar el a spus că mă va ţine minte toată viaţa, pentru că am fost ultimul cu care a făcut palmares. A fost, de departe, cel mai bun pedagog pe care l-am cunoscut. A ştiut mereu să vorbească frumos cu elevii săi, să îi scoată mereu dintr-o situaţie grea. De la el am învăţat tot ce e mai important în viaţa de sportiv. În ceea ce priveşte gala, vor fi 12 meciuri de box amatori, unde vâlcenii se vor bate cu cei mai buni din ţară. O să avem şi un banner cu imaginea profesorului Eugen Petruş. Gala va fi transmisă pe Internet! Aş dori să le mulţumesc, cu acest prilej, tuturor prietenilor mei care m-au ajutat financiar pentru a organiza această gală. Ei au înţeles că un astfel de eveniment trebuie făcut cât mai bine. Îi rog pe toţi oamenii care l-au cunoscut şi i-au apreciat valoarea să vină alături de noi. Ei mă pot contacta personal, pe pagina mea de Facebook, dacă vor să ofere o mână de ajutor”, a spus Mihai Barbu.

Marcel Boboc: „Eugen Petruş a fost un simbol al sportului vâlcean!”

„Este vorba de un memorial la care, în primul rând, vor boxa toţi sportivii mari ai Vâlcii. Bineînţeles, înaintea acestui eveniment, vom face un parastas la biserica din Nord. Va fi ceva deosebit, pentru un om deosebit! Sper să găsim înţelegere şi din partea autorităţilor locale, pentru a face ceva grandios. Eugen Petruş a fost un simbol al sportului vâlcean! Nimeni, niciodată, nu a vorbit urât despre el… Ce înseamnă asta? Bineînţeles, că a fost iubit, pe sufletul tuturor…”, a subliniat Marcel Boboc.
De organizarea Memorialului „Eugen Petruş”, din 26 octombrie, se vor ocupa, printre alţii, Mihai Barbu, Marcel Boboc, Marius Băluţă, Ovidiu Nuică, Lucian Naşu, Marius Anghel, Roberto Boboc şi alţi prieteni apropiaţi sau oameni care l-au cunoscut pe cel mai mare antrenor vâlcean de box.