Diverse

Eusebiu Predonescu a rămas șocat de sărăcia din județ: „Am văzut copii sălbatici, izolați de comunitate, care trăiesc ca în Evul Mediu și se ascund când te văd. Ți se rupe inima!”

1.65KVizualizari
Eusebiu Predonescu a identificat, în ultima perioadă, 270 de familii extrem de sărace (cu aproximativ 500 de copii) din 27 de localități. Pe lângă faptul că toate trăiesc de pe o zi pe alta, majoritatea locuiesc în case abandonate sau improvizate, fără curent sau alte utilități.

„Vă spun sincer, am rămas marcat de cât de accentuată poate fi sărăcia. Unii copii trăiesc izolați de restul comunității, într-un vârf de deal și nimeni nu trece pe la ei. Este atât de simplu: dacă membrii unei comunități ar ajuta cu ceva simbolic, nu am mai avea acești copii sălbatici. Din păcate, deși am mediatizat intens campania noastră, în afară de noi nu a mai trecut nimeni pe la ei. Mi se rupe sufletul când îi știu pe cei mici atât de greu încercați, fără niciun viitor. Oameni buni, în astfel de situații, totul stă în mâna noastră, să ne implicăm. Nu degeaba am prezentat pe pagina mea de Facebook atâtea cazuri… Ce sărăcie am văzut prin nordul și sudul județului, doar pe la TV, prin Africa sau Asia mai poţi întâlni. Fără nicio exagerare! Copii sălbatici, care nu comunică cu nimeni și care se ascund pe unde apucă, atunci când văd pe cineva străin… E vorba de familii unde copiii au fost abandonați, fie de ambii părinți, fie doar de unul…”, a mărturisit Eusebiu Predonescu.

De Paște, Eusebiu Predonescu și prietenii Asociației „Fii Om” au împărțit cadouri și alimente pentru cei 500 de copii și familiile lor.