marți, martie 2, 2021
Handbal

Ewgenija Minevskaja s-a clasat pe poziţia a şaptea cu naţionala Germaniei, la Campionatul European

87Vizualizari
Ewgenija Minevskaja (inter stânga), de la SCM Rm. Vâlcea, a avut apariţii sporadice în naţionala Germaniei, la turneul final al Campionatului European de handbal feminin din Danemarca. Jucătoarea în vârstă de 28 de ani (care s-a născut la Minsk, în Belarus), n-a bifat decât cel mult 10 minute în fiecare dintre cele şase meciuri disputate de selecţionata antrenată de
Luni, 14 decembrie, în penultimul meci de la Euro 2020, nemţoaicele au fost învinse la limită de Olanda, cu scorul de 28-27 (după ce au condus însă cu 15-14, la pauză). În acest duel, handbalista din Sala Traian a fost trimisă pe teren doar 28 de secunde, la aruncările de la 7 metri, transformând una dintre cele două lovituri de care Germania a beneficiat.
Marţi, 15 decembrie, echipa antrenată de Henk Groener a pierdut şi duelul cu revelaţia Croaţia, cu 23-20 (după 12-12, la pauză), dar Ewgenija Minevskaja n-a apărut deloc pe teren în această partidă.
În total, de-a lungul Campionatului European, handbalista legitimată la SCM Rm. Vâlcea a marcat 8 goluri. Germania, echipa pentru care a evoluat Ewgenija Minevskaja, a ocupat la final locul 4 în Grupa II din Main Round şi poziţia a şaptea la general la turneul final al Euro 2020.