joi, februarie 29, 2024
Handbal

Ewgenija Minevskaja va sta pe tuşă aproape două luni

765Vizualizari
Săptămâna trecută, staff-ul tehnic de la SCM Rm. Vâlcea a primit o veste proastă. Una dintre „stranierele” din lot, Ewgenija Minevskaja s-a lovit la un joc-şcoală cu lotul de junioare (aşa cum a dezvăluit antrenorul Florentin Pera), iar verdictul medicilor a fost unul crunt. Nemţoaica a fost operată urgent de menisc, la Tg. Mureş, de renumitul medic ortoped Răzvan Melinte.
Potrivit surselor din cadrul clubului din Sala Traian, jucătoarea în vârstă de 28 de ani va sta pe tuşă aproape două luni pe tuşă. Cu siguranţă, aceasta va fi însă aptă de joc până la derbiul cu CSM Bucureşti, din returul Ligii Florilor.
Dincolo de faptul că Ewgenija Minevskaja este o jucătoare cu un CV foarte bun la nivel internaţional, nemţoaica nu a rupt deloc gura târgului la Vâlcea, aşa că absenţa ei nu va conta prea mult pentru SCM. Mai ales că echipa din Sala Traian mai are de jucat doar în competiţia internă, unde majoritatea adversarelor sunt sub nivelul valoric al elevelor lui Florentin Pera.
Cifrele handbalistei transferată vara trecută de la Brest Bretagne sunt sub aşteptări, în meciurile în care a fost utilizată. Interul stânga născut în Belarus, la Minsk, a marcat 26 de goluri în Liga Florilor şi 33 în Liga Campionilor, multe fiind din aruncări de la 7 metri. Ea a înscris o „boabă” şi în meciul inaugural al sezonului, cu CSM Bucureşti (câştigat de vâlcence cu 22-19), care a adus SCM-ului două trofee: Cupa şi Supercupa României.