Handbal

Ex-vâlceanca Samara da Silva Vieira, cea mai bună marcatoare pentru Krim Ljubljana

361Vizualizari
La finele sezonului trecut, SCM Rm. Vâlcea s-a despărţit (parcă mult prea uşor!) de brazilianca Samara da Silva Vieira (28 de ani), pentru a-i face loc nemţoaicei Ewgenija Minevskaja. Handbalista sud-americană s-a transferat la Krim Ljubljana, echipă cu care portăriţa de legendă a Oltchim-ului, Luminiţa Huţupan Dinu, a cucerit de două ori Liga Campionilor, în 2001 şi 2003. În vară, reprezentanta Sloveniei a obţinut un wild-card din partea EHF şi poate evolua, de asemenea, în cea mai tare competiţie inter-cluburi de pe continent.
În runda inaugurală a noii ediţii, Krim Ljubljana a primit, pe teren propriu, vizita echipei Vipers Kristiansand. Nordicele s-au impus la limită, cu scorul de 27-26 (după 14-9, la pauză), cea mai bună marcatoare din tabăra slovenă fiind chiar Samara da Silva Vieira, care a înscris de opt ori. Doar arhicunoscuta Heidi Loke, din tabăra adversă, cu 9 goluri, a fost mai prolifică decât ex-handbalista din Sala Traian. În următoarea etapă din Liga Campionilor, Krim Ljubljana va juca în deplasare, în fieful formaţiei Rostov Don, meciul urmând a avea loc sâmbătă, 19 septembrie.
Aşa cum se cunoaşte, în sezonul trecut, brazilianca a marcat golul victoriei, în ultima secundă, în derbiul cu CSM Bucureşti, din Sala Traian, pe care SCM Rm. Vâlcea l-a câştigat cu scorul de 20-19. Acest rezultat le-a permis elevelor lui Florentin Pera să fie în fruntea Ligii Florilor atunci când s-a „îngheţat” competiţia, din cauza pandemiei de Covid-19, şi să nu aibă nevoie de wild-card pentru a participa în Liga Campionilor.