miercuri, octombrie 21, 2020
Sporturi

Falimentul sportului românesc: are 8 titluri naționale câștigate, dar se retrage. „Sunt dezgustat! Ajunsesem să plătesc cantonamentele și recuperarea”, spune campionul Marius Neagoe

3.64KVizualizari
Sportul românesc e pe butuci de ani de zile și nu dă deloc semne de revenire. Cu un buget subdimensionat, performanțele pe plan internațional sunt tot mai rare și mai mici. Marius Neagoe face box de 10 ani și, în toată această perioadă, a strâns un palmares senzațional: 8 titluri naționale și 58 de meciuri câștigate din 65 disputate. Motivul retragerii? Lipsa banilor. Legitimat la CS Chimia Rm. Vâlcea, el a mărturisit că nu a primit în 10 ani decât 3 treninguri și 4 perechi de mănuși, precum şi o indemnizație de 500 lei, dar nicidecum lună de lună. În rest, și-a plătit tot, de la cantonamente, până la refacerea obişnuită după accidentări.
„Suplimentele alimentare le-am suportat din buzunarul meu. Anul acesta, am făcut un cantonament la Piatra Arsă, pe care l-am plătit tot din banii mei: 1000 de lei. În timpul pandemiei, din luna februarie, nu am mai primit un leu. În octombrie, 2017, am devenit vicecampion național la tineret și mi-am rupt mâna în finală. După campionat, nu am fost susținut cu recuperarea, ba mai mult, mi-a fost luată și indemnizația de 500 de lei. După atâta activitate și titluri obținute, să iau 500 de lei pe lună e bătaie de joc! Și nici măcar nu-i vedeam lunar. După fiecare accidentare, nu mai primeam bani pentru că nu puteam participa la competiții. Odată, am luptat și cu mâna luxată. Nimic nu a fost apreciat. După 10 ani, 65 de meciuri, din care 58 câștigate și 8 titluri naționale cucerite, mă retrag! Sunt dezamăgit!”, a mărturisit Marius Neagoe.