Sporturi

Familie de campioni! Alex și Rareș, nepoții lui Mihai Diaconescu (Unirea Tomșani) sunt campioni naționali la ciclism. Zilele trecute, au gonit cu 75 km/h pe Transalpina…

1.55KVizualizari
Mihai Diaconescu, președintele echipei Unirea Tomsani (fost director ani buni la Școala Specială – Bistrița) este una dintre cele mai vesele prezențe din fotbalul vâlcean și, totodată, un pensionar și un bunic desăvârșit. Mai ales că, de curând, a primit în vacanță doi campioni naționali la ciclism, nepoți ai săi, stabiliți în Constanța. Este vorba de Alexandru Iacob – 17 ani (care a făcut recent un stagiu de pregătire în Spania, cu lotul național al României și este în vizor pentru Olimpiada din 2024) – și de fratele său, Rareş – 13 ani (multiplu campion la ciclism, tot component al lotului național). Cei doi frați nu au avut prea mult timp de relaxare, deoarece s-au antrenat intens în perspectiva viitoarelor competiții oficiale.

„Au alergat peste tot în județul nostru, inclusiv pe Transalpina, unde au fost supervizați de familie, bineînțeles, din mașină. Alexandru și Rareș au gonit pe șoseaua montană chiar și cu 75 de kilometri pe oră. Nici mașina nu se prea ținea după ei… Le urez succes în carieră, să își împlinească toate idealurile frumoase. Pe lângă Alex și Rareș, mai am doi nepoți foarte talentați la școală. Astfel, Andrei este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea și este laureat la numeroase olimpiade județene și nu numai, la disciplina Informatică, iar sora sa, Raisa, învață, de asemenea, foarte bine. Ea este elevă în clasa a V-a, la Pedagogic. Sunt comorile mele, toți patru! Nicio bucurie nu e mai mare decât atunci când vin să ne viziteze pe mine și soția mea. Mereu, de Crăciun, Paște sau în vacanța de vară vin la Tomșani și ne umplu sufletele de bucurie și încântare. De precizat că am doi copii gemeni, un băiat și o fată, născuți pe 8 martie 1976”, a mărturisit Mihai Diaconescu. Felicitări depline, don Corleone!