sâmbătă, aprilie 13, 2024
Fotbal Județean

Fapt mai rar întâlnit, Liga a VI-a a pornit la drum cu acelaşi număr de echipe ca în sezonul trecut (27)

604Vizualizari
La finele săptămânii trecute, s-a dat startul în noul sezon al Ligii a VI-a, ultimul eşalon valoric din fotbalul judeţean. AJF Vâlcea a anunţat componenţa celor două serii (Nord şi Sud) cu doar câteva zile înainte de runda inaugurală, atunci când a organizat şi tragerea la sorţi a programului competiţional.
În ceea ce priveşte structura campionatului, şi în această ediţie, la „Onoare” vor evolua tot 27 de echipe, la fel ca anul trecut, împărţite în două grupe inegale din punct de vedere al numărului de participante. Astfel, în Seria Nord au fost repartizate 13 formaţii, iar în Seria Sud – 14. Noutăţile faţă de sezonul pecedent sunt Topologul Galicea, Tineretul Frânceşti (care a apărut probabil după fuziunea dintre Victoria Frânceşti şi Tineretul Surpatele) – ambele în Seria Nord şi Cerna Fârtăţeşti – în Seria Sud.
Dincolo de aceste detalii, trebuie să recunoaştem un lucru: mai rar se întâmplă ca în două ediţii la rând să participe acelaşi număr de echipe în fotbalul judeţean, dar chiar asta s-a întâmplat! La „Onoare”, sunt angrenate tot 27 de echipe, în timp ce în Ligile a IV-a şi a V-a evoluează, de asemenea, tot câte 16 grupări, la fel ca în sezonul 2022-2023.
Conform programului anunţat de AJF Vâlcea pe site-ul său oficial, ultima etapă din turul Ligii a VI-a e programată pe 2-3 decembrie, atunci se va pune punct în prima parte a campionatului şi în primele două eşaloane valorice.